Összeomolhat a koszovói egészségügyi rendszer a koronavírus terjedése miatt – figyelmeztettek orvosok szerdán.

A járvány- és tüdőosztályok minden kórházban megteltek, és az intenzív osztályokon is nagyon kevés a hely, ezért mindenkinek arra kell törekednie, hogy megelőzze a fertőzést

- közölték.

A kis nyugat-balkáni országban egy nap alatt 9049-ről 9274-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenhárommal 269-re a halálos áldozatok száma.

Szerbiában keddről szerdára 26 451-ről 26 738-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 605-re emelkedett.

Predrag Kon, az ország vezető járványügyi szakértője szerint egyre biztatóbb a helyzet, hiszen csökken a napi új fertőzöttek száma, és azoké is, akiket kórházban kezelnek. Mint mondta, kezelhetővé vált a járvány, de nem szabad lazítani a fegyelmen.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 128-ról 11 202-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden öt halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 505-re nőtt.

Montenegróban 3301-ről 3361-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 53-ra nőtt. Az ellenőrök folyamatosan vizsgálják, betartják-e a vendéglátóhelyek az előírásokat, és súlyos pénzbüntetést mérnek ki azokra, akik megszegik a szabályokat – közölte a kormány.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 12 462-ről 12 856-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és tizenegyen haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 372-re nőtt. Járványügyi szakértők szerint aggasztó a helyzet az országban, folyamatosan nő az új fertőzöttek száma, és nagyon sok fiatal fertőződik és hal meg. Gondot jelent, hogy sok fertőzött nem akarja megmondani, kivel került kapcsolatba az utóbbi napokban, hetekben, így nehéz követni a lehetséges átfertőződések útját.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Minden erőnkkel támogatjuk, hogy a balkáni népek még nagyobb éket verjenek a civilizációba, az Európai Unió tagországai közé.

Te fasz, ez a rendszer rossz?
Igen!
Van jobb rendszer?
Nincs!
A sok rossz rendszer közül ez a legjobb, amit létükben primitív emberek működtetni tudnak - ezért kell fenntartani ezt a rendszert !!!

Orbán rendszere hová vezetne pár éven belül - mindenki magára büszke fasz -, a teljes széthúzásra, elszigetelődéshez, az ismeretlentől való félelemhez, elidegenedéshez - ÉS VÉGÜL HÁBORÚHOZ !!!

Felfogod már végre, hogy Orbán elmélete miért szar, és mennyi ember halálát okozná, ha mindenki úgy gondolkodna, mint Orbán Viktor?
ómió
@legott: És mondd csak, gyökérfi! Közöm?
legott
Bővítsünk a tömeggyilkos rasszista Balkánnal.

SOHA !!!

Ezek gyilkosok, ezekkel SOHA !!!
legott
@ómió: Mi van, te fasz?
Te azért nem értesz engem, mert hülye vagy.
Én meg azért nem akarlak megérteni téged, mert hülye vagy.

Nincs benned semmi jóra való hajlam, innentől kezdve nem érdekelsz !!!
Csak ugatsz, esik ki a szar a szádon - vélődik romlott vérgeci emberként.
legott
Szerinted a legcsúnyább a káromkodás?
Szerintem a legcsúnyább, hogy többen menekülnek el Magyarországról most, mint 1956-ban.
ómió
@legott: Akkor most neked, gyökérfi, végül is a Lenin összes ártott meg, vagy a bolsi feka lét? Netán az ABDS (Acquired Brain Defficiency Syndrome), a szerzett agyhiány-szindróma? Valahogy, faszfej, mind illik rád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok