Alekszandr Vulin, szerb honvédelmi miniszter hivatalosan is átvette az 56 darab UAZ Patriot terepjárót, amelyet Oroszországtól szereztek be a szerb fegyveres erők számára – írja az orosz RIA hírügynökség.

Az oroszoktól kapott 56 UAZ Patriot terepjárót a szerb hadsereg

Fotó: Sergei Bobylev\TASS – Getty Images

Az újonnan vásárolt orosz gyártmányú katonai SUV-ok szemléjét a Belgrád közelében lévő Pancsevo város hadfelszerelés-gyárában tartották.

A most átadott 56 UAZ Patriot mellet októberig további nyolc hasonló jármű érkezik Szerbiába. A szerződés értékét nem hozták nyilvánosságra.

A korszerűsített UAZ Patriot vezető szerepet tölt be a szélsőséges vezetési körülményekhez igazodó terepjárók között. Lenyűgöző méretek jellemzik. A 4x4 meghajtású 5 személyes jármű hossza 4,75 méter; összetömege 2650 kg; terhelhetősége 525 kg; gázlóképessége 50 cm.

A szerb hadsereg utoljára 2006-ban vásárolt orosz katonai járműveket. A most átvett UAZ Patriotok a katonai rendfenntartó erők alakulataihoz kerülnek. Feladatuk lesz külföldi delegációk védelme, katonai konvojok biztosítása és a belügyminisztérium operatív munkájának támogatása.

Szerbia az orosz fegyverek és katonai felszerelések legnagyobb importőre Európában. Az ország korábban hét darab Mi-17 és Mi-35 helikoptert, hat MiG-29 vadászgépépet és 10 darab BRDM-2MS páncélozott szállító harcjárművet vásárolt Oroszországtól.

Autószektor

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ők putyin halálos ölelő karjai. Oda talicskáznak minden lóvácskát mészarosék is. De a románok is kapnak mindenféle játékszert.
Sámannus
Bocsi az UAZ az kis porszem a góliát mellett a képen! Nem ülnék annak a platóján amikor lődöznek.
simmering73
Uaz Patriot. Szerintem a terroristáktól koppintották. A tálibok meg a többi csőcselék rohangászik ilyen Fordokkal. Ledobják a puttonyt és hátulra felszerelnek egy géppuskát.
Sámannus
@simmering73: Van ilyen változata is 2,5 tonnás 500 kilós teher jellemző hogy ez is valami üzemanyagfaló
www.uaz.hu/uaz/uaz-patriot
Ott az extrák a csábítóak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.