Immár hivatalosan is megerősített halálos áldozata is van a Minszkben az elnökválasztás után kirobbant, keddre virradóra már második éjszakája tartó zavargásoknak. Orbán Viktor tiszteli Belarusz diktátorát.

Orbán diktátor szövetségese gumilövedékkel löveti a tiltakozó tömeget

Minszk, 2020. június 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Minszkben 2020. június 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A hatóságok tájékoztatása szerint egy tüntető vesztette életét, amikor felrobbant a kezében egy robbanószerkezet, írja a BBC-re hivatkozva a 444.hu.

Vasárnap este azután kezdődtek a tiltakozások, hogy az illetékes hatóságok bejelentették Aljakszandr Lukasenka, az 1994 óta regnáló elnök győzelmét, és azt, hogy Lukasenka az előzetes eredmények alapján a szavazatok 80,4 százalékát szerezte meg. Amennyit nyilván nem, de azt már előre tudni lehetett, hogy a választás eredménye fiktív lesz, ahogy mindig is az volt – és ahogy Lukasenka ezeken a fiktív választásokon rendre ilyen eredményt szokott elérni.

A nyilvánvaló szabálytalanságok – ellenzéki politikusok és aktivisták megfélemlítő hatósági vegzálása, őrizetbe vétele, a választási ellenőrök kizárása, az előzetes szavazás adatainak feltűnő meghamisítása – miatt az ellenzék vezéralakjává emelkedett Szvajtlana Cihanouszkaja nem is volt hajlandó elfogadni a vereségét, magát hirdette ki valódi győztesnek.

A hatóságok különös keménységgel lépnek fel, hanggránátokat, gumilövedéket bevetve szó szerint rohamokat indítanak a főváros utcáin tiltakozók ellen, akik Molotov-koktélokkal viszonozzák ezt, és barikádakat próbálnak emelni.

Orbán diktátor szövetségese gumilövedékkel löveti a tiltakozó tömeget

Minszk, 2020. augusztus 10. Ellenzéki tüntetők a rohamrendőrök sorfala előtt Minszkben 2020. augusztus 9-én, a fehéroroszországi elnökválasztás estéjén, miután bezártak a szavazóhelyiségek. A választási bizottság tájékoztatása szerint a 26 éve hatalmon lévő Aljakszandar Lukasenka fehérorosz államfő a szavazatok 80,23 százalékával elsöprő győzelmet aratott fő riválisa, Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelölt ellen, aki a voksok 9,9 százalékát szerezte meg. MTI/AP

A magyar-fehérorosz politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztését szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Minszkben, az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel folytatott tárgyalása első, sajtónyilvános részében – írta a 168 óra június 5-én.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a két ország között nincs semmilyen rendezetlen vitás kérdés, nincs politikai érdekütközés,

a tisztelet kölcsönös.

Orbán a találkozó után közölte: Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy az Európai Unió végre szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat. A magyar-fehérorosz kapcsolatokról úgy fogalmazott, "a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk".

(444.hu, 168 óra)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@Eladott Ország: Furcsa, hogy így beszélsz, miután többször LIKE-ot nyomsz nekem! Mi ez? Tudathasadás???
advocat
És lesz itt is "szemkilövetés"! Ja! De ezt a baráti főnök löveti.
És az oroszok alig várják, hogy hívják őket! Mint 1953-ban Berlin, 1956 Budapest, 1961 Kuba, 1968 Prága, 1979 Afganisztán.
verőce21
Elegendő lett volna csak 79,8 %-kal nyerni a választást. Nem lett volna ennyire irritáló a népszerűség... :)
FLETÓ
@Eladott Ország: Pedig 3-szor is megjelent a neved... Nem értem, akkor?! Komolyan! Mi ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.