A demokraták szerint nagyszerű döntés született, Trump "hamisnak" tartja az ügyészt.

Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje – jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata.

Az 55 éves szenátor, aki korábban ügyész volt Kaliforniában, az első színesbőrű női alelnökjelölt az Egyesült Államok történetében.

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Végtelen megtiszteltetéssel jelentem be, hogy Kamala Harrist, a dolgozó rétegek védelmének bátor harcosát és az állam egyik legnagyszerűbb szolgálóját választottam alelnökjelöltemnek

– fogalmazott a Joe Biden által aláírt közlemény. Biden kitért arra is, hogy Harris, még kaliforniai ügyészként, együttdolgozott Beau Bidennel, a várható demokrata elnökjelölt azóta elhunyt, idősebbik fiával.

Figyeltem, ahogyan szembeszálltak a nagy bankokkal, segítették a dolgozókat és védelmezték a nőket és a gyerekeket a rossz bánásmódtól – írta Joe Biden.

Kamala Harris, aki 2017 óta szenátor a szövetségi kongresszusban, jamaicai és indiai bevándorlók gyermeke. Politikusként a Demokrata Párt balszárnyához sorolják. A közlemény szerint Kamala Harris Joe Bidennel együtt szerdán tart bemutatkozó és programadó beszédet.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren reagált a bejelentésre. Rövid videót tett közzé, amelyben Harrist a többi között

radikális baloldalinak nevezi, felidézve, hogy az elnökjelöltségért is harcba szálló politikusnő a kampányban a társadalombiztosítás államosítását és új adókat ígért.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
Indiai, Jamaicai szülők, de mindenhol afroamerikainak agja el magát. Ezzel már meg is nyertek is. :D :P
Jozefina
Biden és Harris egy megváltás lesz az amerikaiak és a világ számára is!!! Hajrá!!!
legott
Teljes döbbenet, hogy egy Trump (féle) tudott nyerni Amerikában.
Az emberiség butul, de ennyire?

Az őrület határán milyen?
Ha nem örülök meg teljesen, majd elmesélem a klubban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.