A fehérorosz belügyi hatóságok szabadon engedik az összes tüntetőt, akit az elmúlt napok tömeges tüntetésein vettek őrizetbe – jelentette péntekre virradó éjjel Minszkből a TASZSZ orosz hírügynökség.

Meghátrál a belarusz diktátor: szabadon engedik az elfogott tüntetőket

A tut.by nevű hírportál szerint a főváros Okresztina utcai fogházához az éjjel megérkezett Aljakszandr Barszukov belügyminiszter-helyettes, aki újságírók előtt kijelentette, hogy péntek hajnali 6 óráig minden őrizetest szabadon engednek a fogházból.

Hajnali hatra mindenkit szabadon engedünk

– mondta a TASZSZ szerint Barszukov, nem sokkal azután, hogy felettese, Jurij Karajev belügyminiszter utasítást adott a szabadon bocsátásokra.

Ezután barátok és hozzátartozók százai érkeztek az Okresztina utcai fogházhoz, hogy élelemmel, vízzel és takarókkal várják szabadon engedett szeretteiket. Az elengedett tüntetők egy része a Reuters hírügynökség szerint arról beszélt, hogy zsúfolt cellákban töltötték fogságukat és bántalmazásokra is panaszkodtak.

A belügyminiszter előzőleg, este az ONT helyi televíziónak nyilatkozva óva intett

bármilyen forradalomtól vagy felfordulástól, amely az emberek életkörülményeinek romlását eredményezné a gazdaság leállásával.

A miniszter elítélte a hatóság emberei ellen az elmúlt napokban elkövetett állítólagos támadásokat, ugyanakkor bocsánatot kért a hatósági fellépések során ártatlanul megsérült emberektől.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mégiscsak rendes diktátor ez a Lukasenka ! Már majdnem olyan, hogy akár a miénk is lehetne. De mi a miénket nem adjuk !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@verőce21: Kerestem vonatkozó hírt, de nem találtam. Kaptak az észtek valamilyen fenyegetést, vagy "csak" a beidegződött félelmek dolgoznak?
verőce21
@Nyírfa: Beidegződött félelmek...
Bár az észteket még a Kalmari Szerződés is védi, az Északi Államok szövetségében, ami 600 éves, és a valóságban soha nem működött, de mégiscsak 67 népcsoport kötötte meg, és valahogy az északi népek mindig hisznek benne. :)
Nyírfa
@verőce21: Ennek utána kell olvasnom. De nem válaszoltál a gyakorlatozásra. Nincs róla hír.
verőce21
@Nyírfa: Meg kellett élni.
Biztosan rossz csatornát hallgatsz...! :)
csak úgy....
@verőce21: vergödszke a hazudós tallini tutajos,aki a rajnát is úgy ismeri mint a tenyerét . :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.