Nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az Index szerint az látszik, hogyan halt meg a minszki tüntetések első áldozata.

Videó: nem saját "bombájától", hanem egy rendőr lövésétől halhatott meg az első fehérorosz tüntető

Mint emlékeztetnek, a hivatalos verzió szerint saját robbanószerkezete robbant fel a 34 éves férfi kezében, a felvétel azonban ezt cáfolja: láthatóan nem robbanás ölte meg, hanem a rendőrség speciális egységének egy tagja lőtte le Alekszandr Tarajkovszkijt augusztus 10-én.

A férfi temetésén szombaton nagy tömeg jelent meg, a tiltakozó felvonulássá duzzadt gyászmenetbe nem avatkozott be a rendőrség. A kedélyek mára csillapodtak, a hatalom némileg visszafogta az eleinte rendkívül agresszíven fellépő hatóságokat, ugyanakkor a fehérorosz kormány napról napra jobban elszigetelődik.

A tüntetések azt követően kezdődtek, hogy a múlt vasárnapi elnökválasztást az Orbán Viktor miniszterelnökkel jó diplomáciai kapcsolatot ápoló Aljakszandr Lukasenka jelenlegi elnök nyerte a szavazatok 80,1 százalékával. Legfőbb ellenlábasa, Szvjatlana Cihanouszkaja a voksok 10,12 százalékát kapta. Fehéroroszországban azonban a választás óta minden nap utcára vonulnak az emberek, mert nyilvánvalónak tartják, hogy el lett csalva a választás és azt sem zárják ki, hogy valójában az ellenzéki jelölt győzött.

A hatóságok országszerte több ezer embert vettek őrizetbe, és eddig két tüntető halálának hírét erősítették meg, míg belarusz beszámolók szerint számos embert megkínoztak előállításuk után.

(Index nyomán)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@fideszes gyökér: bár látnám 18:55
Csizmás Kond
@Gazella: ...anyukád, a a kecskeszakállas ...az a tetű...na meg a gidája.
Csizmás Kond
@Gazella: Normális embernél elképzelhetetlen az ekkora csalás de vagytok egy páran kivételek...
advocat
Nem látszik semmi ami robbant volna. És orvosok szerint miben halt meg. Mert azért egy golyónyom feltűnő. Persze, ha engedték a halottkémet, vagy szakértőt. De ezektől - Viktor nagy barátjától - minden kitelik. Ez is.
jesz
@advocat: az orvos azt mond, amit előír az, akitől a fizetését kapja.
Ha mást merne mondani(a valót), akkor neki(is)reszeltek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.