A WHO üzent az együttműködés fontosságáról.

"Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban" – fontos figyelmeztetést kaptunk a koronavírusról

Senki sincs biztonságban az Egészségügyi Világszervezet szerint, amíg mindenki nincs biztonságban, ezért az országoknak meg kell osztaniuk egymással a koronavírus elleni oltás terén elért eredményeiket.

A koronavírus elleni jövőbeni oltóanyagok felhalmozása ellen szólalt fel kedden Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója Genfben, leszögezve, hogy az ilyen versengés a járványhelyzet romlásához vezet.

Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban

– jelentette ki a főigazgató, a "vakcinanacionalizmus" veszélyéről beszélve. Ugyancsak a vakcinanacionalizmust említette Bruce Aylward, a WHO főigazgató-helyettese, aki arra szólította fel az oltóanyag kutatásán dolgozó országokat, hozzák nyilvánosságra az eddig elért eredményeket. Aylward ezzel kapcsolatban aláhúzta, hogy a vírus okozta Covid-19 betegség elleni védőoltást a bolygó lakosságának sokkal több mint 50 százalékának kell megkapnia. Hozzátette, nem akarnak belesétálni abba a csapdába, hogy hisznek az 50 százaléknál kisebb mértékű "nyájimmunitás" adta védelemben.

Nem a nyájimmunitás a megoldás, és nem erre kell most összpontosítani

– tette hozzá a sajtótájékoztatón Michael Ryan, a világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója. Hangsúlyozta, a világ nagyon messze van a globális nyájimmunitástól, így hiba lenne erre várni.

A világszervezet munkatársai a sajtókonferencián aggodalmukat fejezték ki amiatt is, hogy a járvány terjesztői elsősorban húszas, harmincas és negyvenes éveikben járó, tünetmentes emberek, akik a tünetek híján nem tudják magukról, hogy terjesztők.

Forrás: HVG

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Szeparepa2: Ez is egy elmélet, de akkor abba mindenki beletartozik, nem? Te is ugyanúgy, mint bárki más. Kétségtelen, a túlnépesedés nagy veszélyt jelent, és be is fog következni majd amiről beszélsz, de nem most még.
Pálinkás Pál
"Aylward ezzel kapcsolatban aláhúzta, hogy a vírus okozta Covid-19 betegség elleni védőoltást a bolygó lakosságának sokkal több mint 50 százalékának kell megkapnia."
mondja a politikailag,gazdaságilag vezérelt WHO egyik főkolomposa...
ómió
Ezt a WHO-t ilyen "aranyköpetekért" tartják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.