Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un felhatalmazta húgát, hogy egyes államügyekben ő döntsön.

Észak-Korea diktátora, a 36 éves Kim Dzsong Un átengedte húgának a döntést bizonyos államügyekben, és egyes párt- és állami vezetőknek is megnövelte a mozgásterét. Dél-Koreai értesülések szerint a így próbálja csökkenteni a rá nehezedő terheket, mivel egyszemélyi vezetőként eddig kizárólag neki volt döntési joga a legapróbb kérdésekben is.

Kim Dzsong Unnak túl stresszes a meló

A diktátor húgának neve lehetséges utódként már idén tavasszal is felmerült, amikor Kim Dzsong Un rejtélyes körülmények között hetekre eltűnt a világ elől. A világsajtó azt sem zárta ki, hogy már nincs életben, és nála három évvel fiatalabb húga, Kim Jo Dzsong már át is vette a hatalmat. Ez akkor nem történt meg, a vezető visszatérése óta azonban egyre gyakrabban jelent meg testvére társaságában, mára pedig hivatalosan is a második számú vezetővá vált a világtól teljesen elzárkózó kommunista diktatúrában.

A pár éve még elképzelhetetlennek tűnő változás oka az indoklás szerint az, hogy Kim kilenc év alatt megelégelte a hatalommal járó stresszt, de az sem kizárt, hogy a népszerűtlen döntéseket (amelyekből egy hatalmas munkatáborrá alakított országban akad néhány) majd Kim húgának kell meghoznia, hogy a diktátor tovább tetszeleghessen a kedves vezető szerepkörében. Ugyanakkor az biztosnak tűnik, hogy a végső szót ezután is Kim mondja majd ki.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/KCNA

(cnn.comhvg.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
tiszta sor...megkezdődött a hatalom átadása...a (rém)hírekszerint a húga még keményebb, irgalmat nem ismerő vezető...ennek ellenére szép csendben várnak a (dög)keselyűk...biztosra mennek, előbb-utóbb nagy lakoma lesz.
Clavigo
Vazzze,,,,ez nem a Főnök legkisebb öccse ?
Eladott Ország
A fotót nézve sietnie kell szegénynek, kevés ideje maradt a prezentációra. Esélyes hogy az orbitális túlsúlya és a koleszterinje pár éven belül elviszi ezt a nyomorult férget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.