Ausztria, Csehország és Szlovákia el kívánja kerülni a határok lezárását a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése ellenére.

Ausztria: a határok lezárása a legvégső intézkedés

Wolfgang Sobotka, az osztrák, Boris Kollár, a szlovák és Radek Vondrácek, a cseh törvényhozás elnöke vasárnap találkozott az alsó-ausztriai Grafenegg kastélyában.

Magyarország a hét végén jelentette be, hogy keddtől korlátozza a külföldiek belépését.

A találkozó után Boris Kollár közölte, hogy megvitatták ezt a kérdést, és a határok lezárása az utolsó intézkedés, amelyet meg kívánnak hozni – jelentette a TASR szlovák hírügynökség. Kollár biztosította osztrák tárgyalópartnerét, hogy a szlovák ápolók a jövőben korlátozás nélkül utazhatnak Ausztriába.

Wolfgang Sobotka nagyra értékelte a három ország együttműködését, és hangsúlyozta, hogy a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okozta Covid-19-betegség elleni sikeres harchoz szükség van a rendszeres egyeztetésre.

A fehéroroszországi hatóságok intézkedéseivel kapcsolatban az osztrák házelnök megdöbbenését fejezte ki, és szükségesnek nevezte, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a fehérorosz néppel és a civil társadalommal.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Még szabódnak egy picínyt...aztán ha már baszhattyák, akkor lezárnak mindent...
division
@jesz:
Most kell lépni, mert rövidesen már késő lesz. Sajnos ez a nagy igazság.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.