Biztosan még nem tudni.

Vérfagyasztó fordulat Észak-Koreában – Kim Dzsong Un kivégezhette saját húgát

Pár napja még azt feltételezték a szakértők, hogy Kim Jo Dzsong átvette a hatalmat Észak-Koreában.

Találgatások kezdődtek az észak-koreai diktátor húgának sorsáról, miután Kim Jo Dzsong egy hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Szakértők szerint az sem kizárt, hogy Kim Dzsong Un kivégeztette testvérét, akiről azt feltételezték, hogy megpróbálta átvenni a hatalmat betegséggel küszködő bátyjától – írja a Sun.

Pár napja még úgy tűnt, Kim Jo Dzsong Észak-Korea első számú vezetője lehet, mivel 36 éves bátyja kómába esett. A diktátornál három évvel fiatalabb nő az elmúlt hónapokban egyre többször jelent meg a nyilvánosság előtt, és sokan a diktátor jobbkezeként tekintettek rá, aki hamarosan brutális módszerekkel stabilizálja majd hatalmát. Az elmúlt napokban azonban Kim váratlanul visszatért, rácáfolva a betegségéről szóló hírekre, húga pedig eltűnt az észak-koreai médiából.

Jo Dzsong utoljára július 27-én jelent meg a nyilvánosság előtt, és megfigyelők szerint nem kizárt, hogy paranoiás testvére – aki kíméletlenül lecsap a hatalmát veszélyeztetőkre –, elővigyázatosságból kivégeztette. Nam Szung Jon professzor, a Korea Egyetem oktatója szerint Kim Jo Dzsongnak a növekvő ismertsége lehetett a veszte. "A múltban is azonnal megfosztották pozíciójától azt, akire a második számú vezetőként kezdtek tekinteni Észak-Koreában." Ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy Jo Dzsong saját akaratából lépett hátrébb.

Észak-Korea vezetője hírhedt arról, hogy habozás nélkül fellép azok ellen, akiket veszélyesnek tart, és ilyenkor a saját családtagjait sem kíméli. Hatalma hajnalán hóhérkézre juttatta nagybátyját, Csang Szong Theket, aki bizalmas tanácsadója és mentora volt, és Észak-Korea legbefolyásosabb politikusának tartották. Fő bűne az volt, hogy Kim apjának halálakor sokan őt tartották a diktatúra örökösének. Csangot 2013 decemberében a Munkapárt kongresszusáról hurcolták el, hosszan sorolt bűnei között szerepelt az "ideológiai elhajlás, a kapitalista életmód hajhászása, elegáns éttermek és kaszinók látogatása", de megvádolták drogozással, korrupcióval és persze puccskísérlettel is.

Kim utasítására légvédelmi ágyúval végezték ki, a testét pedig lángszóróval hamvasztották el, de arról is szóltak hírek, hogy kutyákkal tépették szét. A felbőszült diktátor nagybátyja hozzátartozóit sem kímélte meg.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/EPA

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...vérfagyasztó marhaságok...hetente fagyasztottabbak.
jesz
nem ölette meg, hanem visszavonult a csaj nyelvet tanulni...elvégre világuralomra törnek, kell az angol nyelv...egy év, és újból láthatjuk, csak okosabban... a kedves vezető addig csak kihúzza...
Rockxy
nem köll ahoz koreába menni.
itthon is van mélyhütő fagyasztó.
verőce21
"...elővigyázatosságból kivégeztette"?
Most nézem a "Vikingek" c. sorozatot a Netflix-en..., lehet tanulni hatalommegtartó módszereket az északiaktól is...
division
@Szeparepa2: Mint a filmekben nem igaz, ami csak a felnőtteknek szól:-))
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.