Mint a Sanofi gyógyszergyár elnöke elmondta, nemsokára kész a koronavírus-vakcinájuk, amelynek ára adagonként 10 euróba, vagyis nagyjából 3000-3500 forint közötti összegbe fog kerülni.

Kiderült: ennyiért adná a koronavírus-vakcinát a Sanofi

Fotó: Pixabay

Olivier Bogillot a France Intern rádiónak kiemelte, egyelőre nem tud végleges árat mondani, mivel még egységes végleges árat nem fogadta el, ám úgy véli, minél több embernek kellene eljuttatni a vakcinát, ezért nem kellene túlárazni. Azt is hozzátette, több milliárd embert kellene jelenleg beoltaniuk.

A Világgazdaság alapján az Infostart kiemeli, hogy a Sanofi és a GSK nemrég tájékoztatott mindenkit, hogy megkezdték a saját fejlesztésű koronavírus-vakcinájuk emberi tesztelését, mely oltóanyag ugyanazt a rekombináns fehérje alapú összetételt tartalmazza, mint a Sanofi egyik szezonális influenza elleni szere.

Egyelőre 440 önkéntessel kezdik meg a klinikai tesztelést, melyet az Egyesült Államokban, 11 vizsgálatra kijelölt ponton. Várhatóan decemberben érkeznek az első eredmények, és azután lépnek a következő, nagyobb számú önkéntest tartalmazó kísérleti szakaszba.

Az úgynevezett harmadik fázis a vakcinafejlesztés egyik legfontosabb fázisa, ugyanis ilyenkor próbálják ki több tízezer fős, járvány által súlyosan érintett helyeken a vakcina hatékonyságát és biztonságosságát, kontrollált körülmények között.

Liner

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
nyilván letelt már az ötéves teszt időszak március óta.
és nagyon kell a pénz is.
division
@Rockxy: Vagy csak sürget az idő. Nálunk bezárták a két iskolát két hétre, plusz az egyik ovit, a másik kettő sorsa meg holnap dől el.
A tesztek pozitívok lettek sajna pár tanárnál, és nincsenek is valami túl fényesen.
Gazella
@division: zárják. Amig nem bizonyitottan hatásos a vakcina., addig nagyon is csak a pénzre utaznak!!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
szegfue
@Rockxy: Irtó érdekes! Viszont most már gőzöm sincs mit gondoljak?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.