Vádat emeltek a közép-angliai Birmingham belvárosában vasárnap elkövetett halálos késeléses támadás elkövetője ellen.

A birminghami rendőrség kedd éjszakai tájékoztatása szerint a 27 éves, birminghami illetőségű Zephaniah McLeod ellen gyilkosság és hétrendbeli gyilkossági kísérlet címén emeltek vádat.

A vasárnap hajnalban elkövetett késeléses támadássorozatban egy fiatal férfi, a 23 éves Jacob Billington – akit a támadó a nyakán szúrt meg – meghalt, egy 19 éves férfi és egy 32 éves nő életveszélyesen, egy 30 éves férfi súlyosan megsérült.

Négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek; őket már kiengedték a kórházból.

McLeod, akit hétfő hajnalban vettek őrizetbe a lakásán, szerdán áll a birminghami magisztrátusi bíróság elé, ahol hivatalosan ismertetik vele a vádat.

A támadássorozat 90 percig tarthatott: a rendőrségi tájékoztatás szerint ennyi idő telt el az első és az utolsó késelésről szóló bejelentés között.

A biztonsági kamerák felvételei és a szemtanúk beszámolói szerint a gyalogosan közlekedő késelő a szórakozóhelyekkel, éttermekkel, pubokkal zsúfolt birminghami belváros több pontján is megfordult.

Steve Graham főfelügyelő, a birminghami rendőrség főparancsnoka "vaktában elkövetett" bűncselekményeknek minősítette a késeléseket. Hozzátette: több helyszínen végrehajtott, egymással összefüggő támadásokról van szó, de az eddigi vizsgálat alapján a sérültek között nem volt semmilyen személyes kapcsolat, nem ismerték egymást.

A rendőrség már vasárnap közölte: nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak köze lenne a terrorizmushoz.

Dominic Raab brit külügyminiszter a BBC televízióban szintén azt mondta: a kormánynak nincs olyan információja, hogy terrorcselekmény történt volna.

A rendőrség még Zephaniah McLeod őrizetbe vétele előtt közzétett egy felvételt, amelyet biztonsági kamerák készítettek. A felvétel közzététele után a rendőrség igen sok bejelentést kapott a lakosságtól, és az egyik nyomozati szál elvezetett a vádlott birminghami lakásához.

Kedd éjszakai tájékoztatásában ugyanakkor a rendőrség továbbra is kérte azok jelentkezését, akik olyan fotókat vagy videófelvételeket készítettek, amelyek előmozdíthatják a nyomozást.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Huhh, a Zephaniah közel keleti (Judea) eredetű név míg a McLeod skót. Itt van a rohadék állat:

www.bing.com/th?id=ON.B8542E481C2A6BFF97C78F65A8A53D1C&pid=News&w=700
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.