Az elcsalt belorusz választás utáni ötödik hétvégén ismét százezrek tüntettek Aljakszandr Lukasenka elnök ellen. A karhatalmi erők pedig ismét erőszakkal reagáltak, sok tüntetőt le is tartóztattak.

Szorul a hurok: Lukasenka vélhetően ma segítséget kér Putyintól

A Lukasenka-rezsim hiába igyekszik minden eszközzel megtörni a tüntetőket, bebörtönözni, illetve az országból eltávolítani az ellenzék vezetőit, nem tűnik úgy, hogy sikerrel járna.

Lukasenka ezért hétfőn Vlagyimir Putyinnal fog egyeztetni, hogy az orosz elnöktől kérjen segítséget – írja a Reuters-re hivatkozva a 24.hu. Putyin egyébként már korábban kijelentette, hogy ha „szükségessé válik”, akkor Oroszország beavatkozik a belorusz helyzetbe. Ahogy a hírügynökség fogalmaz:

A 26 éve tartó hatalma legmélyebb válságát átélő Lukasenka Szocsiba utazik, hogy a sorsát Putyin kezébe helyezze.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Nem is lenne szabad kiengedni az országból!!??
Az ilyenek már nem is diktátorok, hanem terroristák!!!???
Kérdés, hogy mi lesz a világ válasza, ha putyin bekebelezi Belorusszziát is!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Nem is lenne szabad kiengedni az országból!!??
Az ilyenek már nem is diktátorok, hanem terroristák!!!???
Kérdés, hogy mi lesz a világ válasza, ha putyin bekebelezi Belorusszziát is!!!??
csipetke
Nem értem,hogy ez az ember miért nem takarodik el,addig,amíg teheti. Előbb-utóbb kinyiffantják,mert megérdemli
Csizmás Kond
Ekkora marhaságokat összehordani tényleg egyetem kell...olyan ceu féle...
Lukasenkó már jó ideje a polcon van, és most ismét elég nagy fölénnyel nyert ahhoz hogy azt csalásnak lehessen nevezni, mert ugye ha valaki nyolcvan százalékot csal akkor hányan mehettek szavazni ?
A másik, hogy most mindennek összehordják egyik napról a másikra...mostanig miért nem,...vagy amúgy mostanig jó volt de valamiért valakiknek a szemét kezdte szúrni..netalán as nyugatnak ,...a natonak ?...esetleg nem is a fehérorosz a célpont hanem az orosz csak egyszer tönkre kell tenni mindent körülötte ?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Gauntlet
ezt talán nem lenne szabad hagyni - még ha érdekszféra akkor se.
Nessy
@Jozefina: Putyin pedig segíteni fog! Nálunk is "segített" 56-ban.
Miután minden csoda három napig tart, a világ egy kicsit tiltakozik, bevezetne némi szankciót, amit O.V. ahol tud megvétóz, és ennyi. Lásd: Krím félsziget annektálása, Ukrajna belháborúja.
SystemError
@Jozefina: Lehet Putyin odamegy parádézni egy kicsit, de 300 katonákkal nem fogja ezt a helyzetet érdemben kezelni. Ehhez több tízezer katona kéne, ami pedig valóban nemzetközileg is érdekes lenne. Arról nem is beszélve, hogy a Fehérorosz katonák vajon ezen a ponton átállnának-e Putyin mellé...Azt, hogy a mostani vezetést védik még megmagyarázható otthon a hivatástudattal, blabla, de ezt elmagyarázni otthon a családnak már őőő...

Szóval Putyinnak majdhogynem százezres katonai létszámot kéne virítania, ami számára sem a megszokott sunyi, keretek alatt megoldható probléma. A szokásos orosz pöcsmutogatást amúgy szerintem már a németek csirájában elvágnák, azzal, hogy köszi az orosz beruházásoknak annyi. Már most is ebben vannak...
Aki Én
@Csizmás Kond: Hogy te tegnap ismerted meg Lukasenko nevét, az egy dolog. Ettől ő és diktatúrája évtized óta ismert.
Peller Anikó
Csak már látnánk. Na nem a seggít hanem a hurkát.
Szeparepa2
Semmiféle nemzetközileg elfogadható jogi formula nincs arra, hogy a zsarnok patkányputyin segítsen ennek a zsarnok patkánynak... ha bármit tesz, az MÁSIK ORSZÁG BELÜGYÉBE AVATKOZÁS, A NÉP AKARTA ELLENÉRE, AZAZ ZSARNOKI TERROR, AGRESSZIÓ!!! A nép akaratát pontosan tudjuk, hiszen látjuk, az utcákon nyilvánítják ki hetek óta nap mint nap keményen... Ha az oroszok beavatkoznak, akkor bárki más nemzeti is feljogosítva lesz, hogy beavatkozhat, hogy védje az agressziótól Fehéroroszországot... ennyi
SystemError
@Szeparepa2: Ezen ponton, hogy az oroszokat behívja Lukasenka nemzetárulást követ el. Kiváncsi leszek a Fehérorosz katonákra is, hogy ezen a ponton ki mellé állnak, hiszen nem ugyanaz így már a helyzet, mint amire felesküdtek. Mondjuk egy elcsalt választás sem az, amire felesküdtek valószínűleg, de mégis más házon belül, mint a külső Putyin alá dolgozni.

Ha bemennek az oroszok, akkor onnantól minden ér szerintem. Vagyis mesterlövész és mihamarabb le kell szedni a patkányt, ha ki mer még állni...
Aki Én
@kisvakond: ...agresszív, lapáttal hadonászó kis vak ond vagy te.
Nessy
@kisvakond: Ebben van gyakorlatuk.Többek közt 1956. nov.5. Magyarország!
Peller Anikó
@kisvakond: már ezért is fizetnek? Vagy csak ennyire hülye vagy.
rokker33
@Aki Én: 12:41 Inkább csak ondó az apja f..ból !!
legott
Hol van Fehéroroszország?
És minek élnek ott emberek?
legott
Olyan van, hogy egy országból elmegy mindenki?
És ha elmegy mindenki, kiken uralkodik a király?
Eriksson
Érdekes lenne egy nyugatbarát kormány megalakítása ott, ahol minden az oroszoké.
legott
És ragaszkodnak hozzá.
Én nem ragaszkodnék ahhoz, hogy Fehéroroszországban éljek.
SystemError
@Eriksson: Ebben igazad lehet, de pont ez igazolja azt is, hogy nálunk viszont az orosz seggnyalók bukni fognak...:)
lusta
1. Egyelőre kapott egy kis lovettát.
2. Amiről senki sem beszél, mit is javasolt az eredeti jelölt, milyen elképzelése is volt Szergej Cihanouszkij jelöltnek, akinek a helyébe lépett felesége Szvietlana?
3. Ha valikit éredel ugyan kérdezze már meg az ukránokat, akik teljesen ki voltak akadva Cihanouszkij orosz-Putyin barát állásfoglalásaitól, a szélsőséges pravoszláv hódító elveitől.
Ennek hangoztatása senkinek sem érdeke. Bizonyos értelemben @Csizmás Kondnak jó meglátása vagyon.
Eriksson
@SystemError: Miért mindig a seggek, meg azok nyalása van feszt emlegetve?
Talán mert ki mint él, úgy ítél...
legott
30 év után megnéztem egy orosz filmet: THE BLACKOUT (2019)
Gyerekkoromban sok orosz írót, költőt olvastam (nehéz gyerekkorom volt), de most feladtam.
Ti nyertetek!
csak úgy....
@Eriksson: mi az,hogy nyugatbarát? mikor csaucseszkut kinyírták a románok,te évekig gyászoltad? @Eriksson: te egy igazi seggfej a gondolkodásra képtelen falytából,aki még a fáradtságot sem veszi,hogy használja a tököt a nyakán...,amit mellesleg nem esö ellen teremthetett a jó isten,hogy kalapot tehess rá
legott
Thomas Mannt is olvastam gyerekkoromban. És nem büntetésből. Én akartam!
csak úgy....
@legott: ha elnézed,hogy a hátralévömbe a lelki ösmeret izélgat miattad,mert te meguntad,akkor mi a szarnak gyötörsz?
karma1
@Nessy: Hat igen - ez az ! putyin "segiteni " fog neki, a vilag pedig tetlenul fogja nezni ugyanugy, mint tettek azt 56-ban a magyarokkal. Az Unionak kozvetlenul nincs dolga lukasenkaval, - csak az orban es lukasenka kozti kapcsolatra kell odafigyelnie, nehogy az Unio rossz fenyben tunjon fel barhogyan is... Amerika sem lat semmi hasznot sem beloluk - o se fog kozbelepni - kulonben sem akarf nyiltan ujjat huzni putyinnal. Sajnos, egyszeru a keplet. Igen, el kene huznia az orszagbol az osszelopott penzzel, es meghuzodnia valahol. Vagy lelovik - ha van egy tokos onfelaldozo ember arrafele. Megjegyzem, Magyarorszag eseteben is ez lehetne a "shortcut" a "rovid ut"...:o)))
Eriksson
@karma1: Aztán lesz ott olyan káosz, mint amekkora Ukrajnában lett. Azok bizonytalanabbak és szegényebbek lettek mint valaha.
Ez várhat a belaruszokra is, ha megszűnne az orosz befolyás. Miből élnének majd a polgárok? Az amerikai demokráciából és a palagázból? És miből fogják kifizetni?
karma1
@Eriksson: Hatg Ukrajna jopar eve kesz csodtomeg - nem nagyon mozdulnak elore, bar ott kicsit nagyobb a szabadsag...:)
Eriksson
@karma1: Ukrajna mielőtt kilépett a FÁK megállapodásból, viszonylag simán élte hétköznapjait. Nem túl gazdagon, nem túl szegényen, kicsit orosz-ellenesen, de jól megvoltak.
Most távolodnak a kelettől meg az addigi szövetségesektől, de jottányit sem közelednek a vágyott nyugat felé. Ráadásul állandóak lettek a belviszályok.
Vajon kinek az érdeke, hogy Belarusszia ugyanerre a útra lépjen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.