Péntektől lép hatályba az intézkedés. Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter – a járványügyi bizottság ajánlásaira hivatkozva – már pénteken jelezte, hogy Csehországot a kockázatos országokba sorolják.

Martin Klus szlovák külügy államtitkár a közösségi oldalán írt a döntéssel kapcsolatban, megjegyezve, hogy a határ 30 kilométeres körzetében élő ingázók, illetve néhány más eset kivételnek számít.

A Csehországból érkezőknek 72 óránál nem régibb negatív Covid-teszttel kell rendelkezniük, ellenkező esetben házi karanténba kell vonulniuk

Csehország nem vezet be Szlovákiával szemben hasonló intézkedéseket.

A kulturális és sportrendezvényeken résztvevők számát szinten tartják: beltéri rendezvényeken 500, kültérieken 1000 fő vehet részt.

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter karanténba került. Napi ötven és kétszáz új koronavírusos-fertőzöttet regisztrálnak Szlovákiában. Jelenleg 2413 aktív fertőzött van, a vírus halálos áldozatainak száma 38.

(napi.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ejnye-ejnye a V4-ek megbonthatatlan barátságán belül lyet tenni!!!??? És akkor mit kezdenek Mo-al, ahol sajnos sokkal több a napi fertőzés???
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.