A parlament kedden késő este beszélték át a továbbiakat.

Karanténba vonultak Írország miniszterei, miután Stephen Donnelly egészségügyi tárcavezető megbetegedését követően

– közölte kedden a parlamenti házelnök. Amíg a miniszter koronavírus-teszt eredményei nincsenek meg, addig minden kormánytag otthonról dolgozik.

Az RTÉ közszolgálati televízió szerint Donnelly a nap kérte, hogy végezzék el rajta a koronavírus-tesztet. Hivatala egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Karanténban a teljes kormány

Séan Ó Fearghail házelnök még arról beszélt, hogy

a mai eseményekből következően a kabinet tagjainak karanténba kell vonulniuk, ezért nincs lehetőség a rendes munkamenet folytatására, így a parlament jövő hét keddig vagy a miniszterelnök további utasításáig felfüggeszti tevékenységét.

Donnelly néhány napja kormányülésen személyesen találkozott több munkatársával, és közös sajtótájékoztatót is tartott a kormányfővel.

Írországban 357 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, amivel számuk 31 549-re nőtt. Az utóbbi egy hétben naponta átlagosan 203 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kitörése óta 1787-en hunytak el a kórban.

Írországban nagyon szigorú egészségügyi óvintézkedéseket vezettek be a koronavírus megfékezésére. Martin kedden közzétette a korlátozások új, ötfokozatú rendszerét, amelynek keretében a dublini bárok újranyitását és a nemzetközi utazásokra vonatkozó szigorítások feloldását is elhalasztották, amiért megnövekedett a fertőzöttek száma.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Jó-jó, karantén, ki lehet heverni, de nincs veszélyesebb a jövőnkre nézve, mint a fiatalok elleni ballipsi agymosó hadjárat...
terlasz
A cím láttán a magyar kormány trükkös cselszövése jutott eszembe. Vajon miért?
Verőce meg valami balpisit emleget...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Bástya Béla Elvtárs
@verőce21: Főleg, amikor a cikk címe hatásvadász...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.