Megy a vádaskodás.

A nap vicce: a Fehérorosz vezetés aggresszívnek hívta az Európai Parlamentet – miközben az országban kínzás és halál várhat a tüntetőkre

A fehérorosz külügyminisztérium csütörtökön "agresszív jellegűnek" minősítette az Európai Parlamentnek (EP) a fehéroroszországi helyzettel kapcsolatos határozatát, amely "semmilyen konstruktív elemet nem tartalmaz" – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Az EP csütörtökön fogadta el a határozatot a fehéroroszországi helyzetről. Az uniós képviselők elítélték a fehérorosz hatóságokat, és támogatásukról biztosították az ellenzéket, valamint szankciók bevezetését sürgették Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel, állami erőszakszervezetével, illetve a fehérorosz hatóságoknak támogatást nyújtó Oroszországgal szemben.

"A dokumentum egyértelműen agresszív jellegű, nem tartalmaz egyetlen konstruktív vagy végiggondolt elemet sem. Jóindulattal sem vehető komolyan. Érzelmi alapú javaslatok gyűjteménye, zavaros, sehová sem vezet" – fogalmazott a fehérorosz külügyminisztérium.

A tárca csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy "az Európai Parlament, amely komoly, objektív és demokratikus szervezetnek állítja be magát, nem tudta megtalálni magában azt a politikai akaratot, hogy saját orránál továbblásson, az egyoldalúságon felülemelkedjen, és ne váljon hagyományos közhelyek túszává".

A közlemény szerint az EP határozata a fehérorosz felet arról győzte meg, hogy a strasbourgi testület "nem érti a Fehéroroszországban zajló folyamatokat, teljesen elrugaszkodott a valóságtól, amiért még az EU-tagországok állampolgárai is gyakran bírálják".

A minszki külügyminisztérium szerint "nem ártana, ha az európai parlamenti képviselők rendelkeznének a nemzetközi jog minimális ismeretével, és tiszteletben tartanák más országok szuverenitását".

Fehéroroszországban folyamatosak a tüntetések az augusztus 9-i elnökválasztás óta, amelyen Lukasenka a hivatalos eredmények szerint a voksok mintegy 80 százalékával megszerezte hatodik mandátumát. Az ellenzék szerint az országot 1994 óta irányító elnök elcsalta a választást. A hatóságok könyörtelen brutalitással igyekeznek elfojtani a tüntetéseket. Több tiltakozó meghalt, sokan kínzásokról számoltak be a fogva tartás során, és vannak, akik azóta sem kerültek elő, hogy őrizetbe vették őket.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
alig különböznek Orbán barátjuktól!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a Belarus elnök, és környezete vajon miben reménykedik? Persze abban az esetben, ha csak a vagyonuk kimentése miatt húzzák az időt, az érthetővé teszi ezt az érthetetlen agressziót...
...mert a rohingyákkal bántak így, vagy a tuszi-hutu öldöklésben tettek szörnyűségeket...és még sok helyen most is...de itt Európában ilyennel fenyegetőzni?
csipetke
A karhatalmat nem értem,hogy vajon miért állnak még ennek az elmebeteg embernek az oldalán?Ha átállnának a nép oldalára,pillanatok alatt megszabadulnának ettől az idiótától.Azt se értem,hogy ez a Lukasenka miért kapaszkodik még mindíg?Gondolom,szép kis vagyont összeharácsolt,miért nem takarodik el valamerre,és élvezze az életet.Vagy úgy van,mint orbán,hogy nem kormányoz,csak rohadtul igyekszik megtartani a hatalmát
Szeparepa2
Az egész szarbángeci maffia náci hazaáruló fogyatékos agyhaliott kretén söpredék falka, csicskáial együtt, mint itt az idióta kurvincsgedi, mind pont ugyanezt csinálja... pontosan az igazág kifordított hazug válotzatát hörgik arrogáns foshabos pofával... mind nyomorúságos vicc egytől egyig...
ómió
Az egyik "trendibb", mint a másik!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.