Megtörtént a vádemelés.

A földre teperték, és gumibottal ütlegelték a rendőrök a mentálisan sérült fekete férfit – az áldozat belehalt

Vádat emeltek négy rendőr ellen pénteken az egyesült államokbeli Louisiana államban egy afroamerikai férfi halála miatt.

Gondatlanságból elkövetett emberölés címén emeltek vádat ellenük, mert a gyanú szerint áprilisban túlzott erőszakot alkalmaztak a 44 éves Tommie McGlothen igazoltatásakor, és a férfi kórházban meghalt.

Az eset Shreveportban, a déli állam harmadik legnagyobb városában történt. A négy rendőr megállította McGlothent, de nem vette észre – vagy nem akart tudomást venni róla –, hogy a férfi mentálisan sérült. Földre teperték és ököllel verték, illetve az egyik rendőr gumibottal ütötte. A férfit rendőrautójuk hátsó ülésére lökték és ott hagyták, később fedezték fel, hogy leállt a légzése. Néhány nap múlva McGlothen kórházban meghalt.

A jelenetet egy járókelő rögzítette a mobiltelefonján, és júniusban a helyi televízióban is bemutatták.

Az orvosi jelentés szerint McGlothen halálát szívbetegség és izgalmi állapotból eredő zavarodottság okozta. A halál "valószínűleg megelőzhető lett volna" – állapította meg Todd Thoma megyei igazságügyi orvos szakértő. A nyomozás megerősítette, hogy az izgalmi állapotot a rendőrök erőszakos fellépése idézte elő.

Az illetékes helyi ügyészi hivatal pénteken kiadott közleménye szerint a férfi haláláért a rendőröket terheli a felelősség. A vizsgálatot a család ügyvédjének bejelentése nyomán indították meg az ügyben.

A shreveporti rendőrség mint folyamatban lévő ügyet nem kommentálta azt. Az elhunyt férfi családja és ügyvédjük azonban a szintén pénteken tartott sajtókonferencián köszönetet mondott a vádesküdtszéknek a döntésért.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: te csak a fideszes soros mesét szereted.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Málna: "Hogy kaphat egyáltalán jogosítványt egy ilyen beteg ember?"
m.ricsi is kapott!
Málna
@csak úgy...: Neki is volt mentális betegsége?
ómió
Őrá volt írva, hogy mentálisan sérült, vagy csak a golyókra, amiket kilőtt?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.