Soha nem történt meg olyan, hogy valaki egy internetes támadás miatt halt volna meg. Csütörtökön, Düsseldorfban megtörtént: egy nő áldozatául esett egy úgynevezett ransomware-nek.

Először a világon halt meg valaki kibertámadás miatt

Fotó: Unsplash

A ransomware lényegében egy számítógépes vírus, ami átkódolja a PC vagy a mobiltelefon adatait, és egészen addig nem oldja fel az eszközöket, amíg az áldozat nem fizet érte.

A legutóbbi ransomware-támadás a Düsseldorfi Egyetemi Kórház 30 szerverét érintette, ezáltal teljesen leállt a klinikán lévő élet, sok esetben nem tudták ellátni a vészhelyzetben lévő pácienseket sem.

Az elektronika vírus általi meghibásodása következtében egy életveszélyes állapotban kórházba került nőt egy 32 kilométerre található klinikára kellett szállítani, ez idő alatt viszont belehalt a szövődményekbe.

A kórházak gyakori prédái a hackereknek, főleg azért, mert egy-egy ransomware-nek köszönhetően szinte kivétel nélkül ki tudják csikarni az orvosokból és az ápolókból a pénzt, máskülönben emberi életek foroghatnak kockán.

Liner

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Na ezek után el kéne gondolkodni, hogy mikor kezdenek el érdemben nyomozni a hackerek után és bebaszni a börtönbe gyorsan és esetleg jó lenne néhány kis gecit bent látni a sitten néhány buzi cigány kingkong kezelésében.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.