Az Európai Parlament alapjogokért felelős bizottsága is leteszi a garast az uniós támogatásokat a jogállamiság tiszteletben tartásához kötő rendelet elfogadása mellett. A Michal Šimečka szlovák liberális EP-képviselő által készített jelentésről hétfőn és kedden szavaz a szaktestület.

Az Európai Parlamentben megint bedobták azt a szót, amitől a Fidesz annyira retteg

A Népszava birtokába jutott kompromisszumos szövegtervezetben a mértékadó frakciók többek között azt javasolják, hogy az előkészületben álló jogszabály mondja ki: az EU alapvető értékeinek megsértése maga után vonja a pénzügyi transzferek visszavonását.

Véleményük szerint a brüsszeli kifizetések csökkentéséről, felfüggesztéséről vagy megszüntetéséről szóló szankciókat úgynevezett fordított minőségi többséggel kell jóváhagyni a kormányközi döntéshozó testületben, az EU Tanácsában. Ez azt jelentené, hogy az Európai Bizottság által javasolt pénzügyi büntetőintézkedéseket csak a tagállamok többségének a szavazatával lehessen megtorpedózni – a rendes minősített szavazás során a tagállamok többségnek kell átengednie egy javaslatot. Másként nem biztosítható a jogállami feltételrendszer hatékony működése, vélik a szerzők.

Szerintük biztosítani kell azt is, hogy a szankciók nem sújtják a közösségi támogatások végső kedvezményezettjeit, köztük a civil szervezeteket.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A gond az,hogy csak "bedobták" azt a szót,hogy jogállamiság,de lépéseket nem tesznek,és ameddig nincs semmiféle retorzió,addig az orbán-banda tovább garázdálkodik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Tisztán látszik: a globális elit nem törődik bele, hogy érdekeivel ellentétes politika verjen gyökeret Európában.

Láthattuk, hogy mi történt a lengyel elnökválasztási kampányban. Tavasszal még úgy tűnt, hogy a lengyel baloldal romokban, az örökös vitáik pedig eleve esélytelenné teszik jelöltjüket. Nem így lett, a baloldal jelöltje, mely mögött felsorakozott a Soros-hálózat, a brüsszeli elit és a nemzetközi média is, néhány hét alatt nagy küzdelemre késztette a nemzeti oldalt. Andrzej Duda végül kiélezett küzdelemben épphogy csak felül tudta múlni baloldali ellenfelét.
Nem érdemes ámítani magunkat: a globális elit ugyanezt a stratégiát fogja alkalmazni Magyarországon a 2022-es választási küzdelemben.
csipetke
A gond az,hogy csak "bedobták" azt a szót,hogy jogállamiság,de lépéseket nem tesznek,és ameddig nincs semmiféle retorzió,addig az orbán-banda tovább garázdálkodik.
Jozefina
Kicsit gyorsabban és hatékonyabban kellene működnie az EU testületeinek. Ennek a határozatnak már régen meg kellett volna születnie és érvényt is szerezni a benne foglaltaknak!!!
kereső
Mindezek ellenére-vagy éppen ezért, orbán boldogan zsebre fogja vágni az 51 milliárd eurót- "barátai támogatásával, és segitségével". Nem kéne hülyiteni nektek sem a jó népet. Eredeti jelentésüktől megfosztatott szép szavak.
Gyütt Mönt
@verőce21: segítek. A kulcsszó, amit kersel: SOROS.
RonaGyuri
talán egyszerűen azt kellene előírni, hogy a jogállami minimumot nem teljesítők csak azok befizetéseiből kapjanak, akik ezt nem tartják fontosnak!!! =))
Málna
Érdekes, milyen sokan drukkolnak nálunk annak, hogy pénzt vonjanak el tőlünk. A gyűlölet felülírja az érdeket.
Nessy
@Málna: Érdekek? Orbán és kegyencei körének érdekeire gondolsz?
Nessy
@Málna: Anno ilyen ötlete már Szájernek is volt, igaz akkoriban ellenzékben. Nincs új a Nap alatt! Akkor azt kérte, hogy ameddig Gyurcsány kormány van, ne adjanak pénzt az Unióban kis hazánknak!
ómió
"Letette a garast"? És az efftársak még nem lopták el? Előbb a jogállamiság definícióját "tegye le" az efftársi testület, amit aztán kinél-kinél meg lehet nézni!
Málna
@Nessy: Szájer? Én csak Orbánnal kapcsolatban találtam hasonlót.
verőce21
@Gyütt Mönt: Bingó!
De írtam feljebb, keresd meg!
Nessy
@Málna: Mint a fidesz EP képviselője , ő nyújtotta be a javaslatot. Igazad lehet, az ötlet Orbáné.
balos
@Nessy: Ne fordíts rá időt!A közép kor-ty idejében éli minden napjait!
csak úgy....
@balos: pedíg az elesetteket támogatni köll ..
Nessy
@csak úgy...: Nem hagynak senkit az út szélén! Belerúgják az árokba, és dobnak rá pár lapát földet, probléma megoldva!
csak úgy....
@verőce21: keresgéljen téged a gyöpmester .
verőce21
@csak úgy...: Mert a @Gyütt Mönt: is te vagy...?
Ennyire szenilis vagy már, hogy ekkora öngólt lősz? Meg a @csak húgy...: is? :)
csak úgy....
@verőce21: és,hogy teccik lenni az üldözési mániád?
butus vagy mint a kaki, ha engem minden gyütt möntel keversz. :)
ma este a házi oltárodon gyújts be viktornak egy indiai füstölöt ,amit direkt neki hoztál indiából,mikor a rokonaidat látogattad. ( a szent teheneket és bocikat)
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
verőce21
@csak úgy...: Lebuktál Bumburnyák, a (17:23)-as elszólásoddal! Szóval, te vagy @Gyütt Mönt: is! - , meg a quadrocopter, mega Polár450 is?
És még kicsoda...? Avarodott Zőrült is...?
csak úgy....
@verőce21: rólam álmodtál hazudós? te is langyos?
csak úgy....
@Shikari: a durbit is bedöntötted ? @Shikari: @durbincs: a meleglegények?
verőce21
@csak úgy...: Mert te "langyos" vagy...?
Még az is...? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.