Miután nincs eszköze az Európai Uniónak arra, hogy kizárja olyan tagállamait, amelyek a többség szerint nem tartják be az unió alapértékeit, felvetődik a lehetőség, hogy újra kellene alapítani az EU-t Lengyelország és Magyarország nélkül.

(Forrás: napi.hu, RonaGyuri által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Újat alapítani? Minek?

Nekem már megint egy vicc ugrott be

Szeptember elején a holland parlamentben merült fel a kérdés „hogy az EU 750 milliárd eurós koronavírus-helyreállítási alapjának támogatásait a jogállamisági kritériumhoz kötve kellene elosztani. Magyarán azoktól az országoktól, amelyekben nem érvényesül a jog uralma - s ezért könnyű ellopni a pénzt - meg kellene tagadni az utalást. ”
Ha Magyarország és Lengyelország tovább csúszik az autokrácia felé, akkor az egész EU veszíti el demokratikus hatalmi berendezkedését, a jog uralmát mindenek felett tiszteletben tartó karakterét. Ezért felmerült, hogy „újra lehetne alapítani az EU-t Lengyelország és Magyarország nélkül és persze új szabályokkal, amelyek megelőzhetnék a hasonló patthelyzetek kialakulását, azt jelentené, hogy azok az országok, amelyeknek fontos a jog uralma, az 50. cikkely alapján szépen kilépnének a régió unióból, amely így elhalna”!
Nos nekem erről a régi vicc poénja ugrik be a zimbizimbiről: Levágni? Minek? Lerohad az magától is! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ez szerintem irreleváns kérdés

Orbán ne csak az alapvető értékeket támadja

A fizetős hvg.hu „FAZ: Orbán egyszerre három ügyben is az EU ellen megy” című cikkében ír arról, hogy: „a kutatást, a digitalizálást, az Erasmus diákcserét, valamint az egészségügyet” támogató intézkedéseket blokkolnak, ami Orbán esetében evidencia, ab ovo nem támogatná.
Egyébként azt írja, hogy „Strasbourg és a 25-ök egyelőre közösen sem tudják meggyőzni Budapestet és Varsót: ne ragaszkodjanak a júliusi csúcstalálkozón elfogadott formula sajátos értelmezéséhez, miszerint szó sincs a közösségi támogatások megvonásáról, ha valamely tag megszegi a jogállami normákat. A klauzula a korrupció ellen kívánna védelmet nyújtani.”!
Nos Orbán esetében – hogy stílusos legyek - Secko jedno, lévén sem a jogállamiság sem a korrupció megfékezése nem érdeke! =))
durbincs
@RonaGyuri: Gyurrii - Az észt valaki megszerzi ? valakinek meg van ? de maga ez a 3.verzio ? akinek má nincs esze ?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.