Spanyolországban meghaladta a 31 ezret a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma – tájékoztatott a madridi egészségügyi minisztérium szerdán.

Meghaladta a 31 ezret a halálos áldozatok száma Spanyolországban
Fotó: Pixabay

A tartományok jelentései alapján készült összefoglaló szerint az elmúlt egy napban 130-an, az utóbbi egy hét alatt pedig 517-en vesztették életüket.

Az első, márciusban nyilvánosságra hozott haláleset óta 31 034-en hunytak el a kórban.

Az igazolt fertőzöttek száma 24 óra alatt 4143-mal emelkedett, s meghaladta a 693 ezret.

Ismét a madridi autonóm közösségben azonosították a legtöbb fertőzöttet (1290), majd Andalúzia (431) és Navarra (421) tartomány következik.

Kórházi kezelést a vírus okozta Covid-19 betegség miatt jelenleg 10 755-en kapnak az országban, s ez a fekvőbeteg-ellátás kapacitásainak 9,2 százalékát jelenti. Intenzív terápiára 1436 páciensnek van szüksége, ez 16,8 százalékos leterheltséget jelent az osztályokon.

Az elmúlt egy napban 1362-en kerültek kórházba, és 1266-an távozhattak gyógyultan az igazolt fertőzöttek közül.

A szaktárca jelentése szerint szeptember 13. és 19. között több mint 718 ezer PCR-tesztet végeztek az állami és a magánellátásban, 12,5 százalékuk lett pozitív.

A madridi tartomány vezetése szerdán bejelentette, hogy kérelmezi a katonaság közreműködését a járványvédelmi intézkedések végrehajtásában, például logisztikai, rendfenntartói, fertőtlenítési feladatokhoz van szükségük segítségre azokban a zónákban, amelyekben hétfő óta kijárási korlátozások vannak életben.

Ahogy a járvány első hullámában, most is 300 orvost szerződtetnének más tartományokból, hogy megerősítsék az ellátást, ehhez szintén kérvényezték a kormányzati jóváhagyást.

A régió autonóm kormánya péntekre további korlátozások bejelentését helyezte kilátásba a fertőzés terjedésének megállítása érdekében.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
"Magyarországon tombol a járvány, csak Franciaországban terjed gyorsabban" Magyarország Franciaország után már a második helyre zárkózott fel, a járvány terjedési gyorsaságát nézve. Ezzel nem csupán Spanyolországot előzte meg, de jelen pillanatban már Olaszországot is. Mondta Jakab Ferenc a PTE Szentágothai Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának a vezetője kedden a Nyitott Egyetem Extrában. Szóval hagyjuk Spanyolországot, foglalkozzunk Mo.-gal
voltmárjobbis
Ha nem tudnád nem csupán a számok számítanak, hanem a népességre levetített adatok.
Semmi gond Spanyolországban jobban,mint Mo.-on.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.