Hollandia tovább szigorította a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott intézkedéseket, amelyek között utazási korlátozások, kötelező védőmaszkviselés és a vendéglátóhelyek este tíz óra utáni bezárása szerepel.

Mark Rutte holland miniszterelnök hétfő koraeste tartott sajtótájékoztatóján azt közölte: sporteseményt a következő három hétben csak nézők nélkül szabad megrendezni. Bármilyen szabadtéri rendezvény felső létszáma 40 fő lehet.

Elmondta, a járvány visszaszorítására irányuló cselekvési tervet regionális alapon állítják össze annak megakadályozása érdekében, hogy az alacsony fertőzöttségű területeket ne veszélyeztesse a fertőzöttebb nagyvárosok lakossága. Ennek érdekében a kormány nem javasolja a beutazást a járvány által leginkább érintett három nagyvárosba, Amszterdamba, Rotterdamba és Hágába, sem pedig azt, hogy az ott lakók az ország más területeire utazzanak. Emellett az említett városok miden üzletében és a zárt helyiségekben kötelező lesz az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. A kormány azt kérte az üzletek vezetőitől, lehetőleg vezessenek be olyan időszakokat, amikor csak a veszélyeztetett korosztály vásárolhat.

A vendéglátóhelyek este kilenc órától nem fogadhatnak újabb vendégeket, tíz órakor pedig be kell bezárniuk. A boltok kosarait, illetve a bevásárlókocsikat minden vásárló után fertőtleníteni kell.

A kormány arra szólította fel a munkáltatókat, hogy ahol csak lehetséges, vezessék be az otthoni munkavégzést. A vállalkozásokat átmeneti, akár két hétig tartó bezárással büntethetik, ha nem tartják tiszteletben a felhívást. A fizikai érintkezéssel járó munkahelyeken, mint a fodrászatokban, vagy a kozmetikákban, rögzíteni kell az ügyfelek adatait a fertőzés nyomon követése és a lehetséges fertőzöttek értesítése végett.

Az egyelőre három hétig érvényes intézkedések kedden 18 órakor lépnek hatályba.

Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón közölte, a szigorító intézkedések bevezetése a legkiszolgáltatottabbak védelmére, valamint annak biztosítására fókuszál, hogy az egészségügyi szolgálatok képesek legyenek ellátni a rászorulókat. Ha ezekkel az új intézkedésekkel nem sikerül csökkenteni a fertőzések számát, akkor Hollandia közelebb kerül a tavasszal már elrendelt, szélesebb körű bezárásokhoz. Hozzátette, a holland kormány arra számít, hogy a koronavírussal fertőzöttek napi száma a jövő héten eléri az ötezret.

A holland közegészségügyi intézet legfrissebb jelentése szerint vasárnap 2999 új fertőzöttet azonosítottak az országban. Jelenleg 660 beteget kezelnek kórházban, közülük 142-en intenzív ellátásban részesülnek. A járvány kezdete óta 6380-an haltak meg a vírus szövődményeiben. Az igazolt esetek száma jelenleg 114 ezer 540.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.