A járvány az elmúlt egy hétben 443 ember halálát okozta.

Egységes járványügyi kritériumok alkalmazását javasolja a spanyol kormány azoknak a városoknak, amelyekben százezernél több ember él

– jelentette be Salvador Illa egészségügyi miniszter kedd esti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette:

százezer lakosonként legkevesebb ötszáz eset előfordulása, az elvégzett tesztek több mint 10 százalékának pozitivitása, valamint az intenzív osztályok több mint 35 százalékos telítettsége lesznek azok a feltételek, amelyek indokolják a szabad mozgás korlátozását, valamint a kereskedelmi és vendéglátó egységek befogadóképességének, nyitvatartásának csökkentését, továbbá az egészségügyi kapacitások megerősítését.

A politikus közölte, hogy az elképzelésről telefonon már tájékoztatta a tartományok egészségügyi tanácsosait, akikkel szerdán videokonferencián vitatják meg a javaslatot. Elfogadása esetén az intézkedés a lehető leghamarabb életbe lép azokon a területeken, ahol a járványhelyzet ezt indokolttá teszi.

Példaként említette a koronavírus-fertőzéssel leginkább sújtott madridi tartományt, amellyel már megállapodtak a javaslat támogatásáról.

A spanyol központi kormány és a madridi autonóm kormány napok óta próbál egyezségre jutni a járványkezelésről a régióban, miután előbbi nem tartotta elég szigorúnak és hatékonynak a helyi vezetés intézkedéseit.

A spanyol egészségügyi minisztérium késő este közreadott jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában 640 új fertőzöttet jelentettek a madridi régióból, míg országosan több mint 2500 új esetet regisztráltak. A vírus megjelenése óta több mint 758 ezer fertőzöttet azonosítottak.

A koronavírus az elmúlt egy hétben 443 ember halálát okozta, eddig 31 614-en hunytak el a kór miatt.

Kórházi ellátásra csaknem 11 ezren szorulnak a dél-európai országban, közülük több mint 1500-an vannak intenzív osztályon, ami a rendelkezésre álló ágyszám 17,9 százalékát jelenti. Madridban az intenzív terápiás kapacitás 41,8 százalékát fordítják Covid-betegek kezelésére – közölte a szaktárca.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.