Donald Trump amerikai elnök meggyengítette az Egyesült Államok kapcsolatait az ország nemzetközi szövetségeseivel – jelentette ki a demokrata párti Kamala Harris a szerda esti alelnökjelölti vitában Salt Lake Cityben.

Kamala Harris: Donald Trump meggyengítette az Egyesült Államok szövetségi kapcsolatait

Harris úgy vélekedett, hogy Donald Trump

Vlagyimir Putyin (orosz elnök) szavát többre tartja, mint barátaink és a hírszerző közösségek szavát.

Majd azt fejtegette, hogy az Iránnal kötött atomalku egyoldalú felmondása után az Egyesült Államok ma kevésbé biztonságos.

Vitapartnere, Mike Pence jelenlegi alelnök kiemelte: a Trump-kormányzatnak sikerült elérnie, hogy a NATO-tagok több pénzt áldozzanak a közös védelmi költségekre, mint az Obama-kormányzat idején. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok betartotta a szavát, és az izraeli amerikai nagykövetséget áthelyezte Tel-Avivból Jeruzsálembe, továbbá gyakorlatilag sikeresen felszámolta az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet.

A Biden-terv a koronavírus-járvány kezelésére pusztán a Trump-kormányzat intézkedéseinek másolása – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök a Salt Lake Cityben rendezett alelnökjelölti vitában szerdán este.

Az alelnök "plágiumnak" minősítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt tervét a járvány kezelésére. Ezzel Kamala Harrisnek, Biden alelnökjelöltjének megállapítására válaszolt, aki úgy vélte, hogy a járvány kezelése az amerikai történelem legnagyobb kudarca.

Az első és egyetlen alelnökjelölti vitát a Utah Egyetemen rendezték, kevés vendég jelenlétében, akiket – Pence-hez és Harrishez hasonlóan – megfelelő távolságra ültettek le egymástól. A másfél órás vitát Susan Page, a USA Today című lap újságírója vezeti.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, Guardian

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
"Trump-kormányzatnak sikerült elérnie, hogy a NATO-tagok több pénzt áldozzanak a közös védelmi költségekre, továbbá gyakorlatilag sikeresen felszámolta az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet."
- de az USA kommunistáinak is az a kifogása, hogy Trump nem engedi számolatlanul az országba egész Dél- és Közép-Amerika selejtjét... kerítést épít ellenük, hallatlan skandalum...!
Akárcsak a hazai lipsiket hallanánk...!
verőce21
Sokan nem tudják itt, hogy Trump ideje alatt az amerikai tőzsde (jó, a Dow Jones Industrial Average) kerekítve 18 ezerről felment 29 ezerre ami kb. 61%-os növekedés 4 év alatt. Ebből nagyon sokan, a kisemberek is jó hasznot húztak. Ha más nem a magánnyugdíjalapjuk ennyit hízott...
Jozefina
Úgy gondolom, hogy az amarikaiak érzik és tudják, hogy mit, hogyan csinált trump. Egy biztos, hogy ilyen pojáca még nem vezette a világ egyik legerősebb országát!!!??
ómió
Csak, mert nem a neokomcsi mantrát követi?
ittott
@verőce21: igen! hogy amerikai fegyvereket vegyünk.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 09:31 ♦ Most olvastam az orig éa a vadhajtások nevű fideszhű portálban, hogy egy Othello nevű néger migráns megfojtott egy fehér nőt és átputyerkált a magyar határon épített migráncs' alagúton.
scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/120145074_791765384957809_2638057144219894166_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=S2HLc8M1BSgAX_jHxjE&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=ddd83a91b88f8f935efdeb6700a52470&oe=5F9BD0D6
Tudod kislányom... I Ráhel
m.blog.hu/pr/progressziv/image/legbensobb_felelem.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.