Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.

A Fehér Ház erkélyén nyilatkozó Trump elmondta: remekül érzi magát. Az elnök a jelenlévő több száz ember előtt azt ígérte: a koronavírus el fog tűnni.

"Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust"

- hangsúlyozta a vírus eredetére utalva. Hozzátette: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina.

A tudomány és az orvosságok segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében – mondta az amerikai elnök.

Trump visszatért a betegségből: "Nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust!"

Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és két helyszínen is gyűlést tart – jelentette be az elnök kampánystábja.

Trump kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az amerikai elnököt október 2-án szállították kórházba, miután a megelőző napon koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott. Nem tudni, hogy az elnök még fertőz-e, mert az illetékesek nem reagáltak az ezt firtató újságírói kérdésekre.

Trump a kórházban antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és más készítményeket kapott. Még csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház orvosa kielégítőnek minősítette az elnök egészségi állapotát, és tudatta, akár már választási rendezvényeken is részt vehet.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Inkább az amerikai vírust kellene legyőzniük, nem ? Ez IS olyan zöldeket dumál, mint a magyar haverja !
Gazella
Ez elmebeteg!!! Már rég itt van velünk ez a virus... erre kinait kiabál!
Ember én a 2-k hullámban egy szót nem olvastam a kinaiakról!!!
Menj vissza a kórházba és kezeltesd magad! Az elnökségedet add át egy fiatalembernek!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.