Rákerülhet a fehérorosz elnök is az uniós szankciós listára – így döntöttek az EU külügyminiszterei, sőt, a Navalnij-mérgezés kapcsán orosz tisztviselők névsorának összeállításáról is megegyeztek. “Magyarország szempontjából veszélyes és az Európai Unió szerződéseivel teljesen ellentétes az a javaslat, amelyet a liberális mainstream vonalhoz tartozó kormányok és maga Brüsszel próbál keresztülerőltetni” – ezzel kezdte beszámolóját a Facebookon Szijjártó Péter, aki az uniós külügyminiszterek találkozóján vett részt Luxemburgban. A magyar tárcavezető a megbeszélés szünetében fakadt ki azon javaslat ellen, hogy külpolitikai kérdésekben az eddigi egyhangúság helyett minősített többséggel is lehessen döntéseket hozni. A téma régóta napirenden van, mert az EU-t számos támadás éri, hogy fontos kérdésekben késlekedik, ha egyik-másik tagállamnak valamilyen fenntartása van, vagy éppen más követelése teljesítésétől teszi függővé az adott napirendi pont támogatását.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A derék Szájjártató nem tudja, de mondja

a mi drága szép külgarázdánk kioktatta az uniós külügyminisztereket az EU alapszerződéséből

Hogy pontos legyek most -- a Facebookon Szijjártó Péter, aki az uniós külügyminiszterek találkozóján vett részt Luxemburgban - éppen a „kollégáit” és az alapszerződésről. Pontosabban arról, hogy mi volt a „jogalkotók” szándéka mikor az un. alapszerződéseket megalkották.
Nos meg kell mondjam, bár ártunk és qurmányunk – benne kiemelten a derék külgatázda – élenjár a félreértelmezésekben, de azt még ők sem tagadhatnák – pedig praktice megteszik -, hogy a bevezetők lényege: annak deklarálása, hogy „Az Európai Unió a jogállamiság elvén alapul!”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.