Komoly szigorítások az egész kontinensen.

Kőkemény járványügyi szigorítások jönnek  – Bezár egész Európa!

Új erőre kapott a koronavírus, bezár Európa! Több európai országban is robbanásszerű emelkedésnek indult a fertőzések száma, az új gócpont leginkább Kelet-Közép-Európa lett, de Nyugat-Európából is aggasztó hírek érkeznek. Ennek következtében Franciaország, Németország és Olaszország is durva szigorításokat tervez.

A vírus megfékezése érdekében Franciaországban szombat éjféltől ismét egészségügyi rendkívüli állapotot hirdettek, Párizsban és az elővárosokban, valamint nyolc nagyvárosban – Lille, Rouen, Saint-Etienne, Toulouse, Lyon, Grenoble, Aix-en-Provence és Marseille körzete, valamint Montpellier – este 9 órától reggel 6 óráig kijárási tilalom lép életbe.

Lengyelországban is szigorítottak: megbírságolják az utcán szájmaszkot nem viselő embereket, akikre 500 zlotyig (mintegy 40,4 ezer forintig) terjedő bírság szabható ki.

Olaszországban keddtől szintén szigorították az óvintézkedéseket. Az egyelőre harminc napig érvényes rendelkezések között szerepel a bárok, presszók, szórakozóhelyek este kilenc órai bezárása, hogy a fiatalok ne gyűlhessenek össze az utcán.

Németországban a leginkább fertőzött térségekben hoztak új, szigorú szabályokat, amelyek a vendéglátóhelyek nyitvatartását és a nem egy háztartásban élők találkozását korlátozzák.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Magyarország kivétel! Mit nem ércccc? Itt vergődhet a virus, mindenki sz@rik rá. Majd mi megmutatjuk. Inkább haljon ki az egész ország, nehogy be kelljen ismerni hogy megint elkúrták. MINDENT elkúrtak. Nem kicsit, hanem nagyon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
és itt meg:? nyitva van az aranykapu csak bujjatok rajta? játék az élettel?
simmering73
És itt meg? Soroksári Auchan ma délelőtt. Két kezemen nem tudtam megszámolni, hányan viselték helytelenül a maszkot. Ami megdöbbentő volt, gyakorlatilag mind 20-40 év közötti nők.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Magyarország kivétel! Mit nem ércccc? Itt vergődhet a virus, mindenki sz@rik rá. Majd mi megmutatjuk. Inkább haljon ki az egész ország, nehogy be kelljen ismerni hogy megint elkúrták. MINDENT elkúrtak. Nem kicsit, hanem nagyon!
jesz
a migráncsok meg csak jönnek...na persze maszk, útlevél, igazolvány nélkül. ...ja, meg a tél is jön..
csak úgy....
@simmering73: azok akkor az óvszert sem bírhassák igazán...
csak úgy....
@jesz: szép volt töled ez a rövid bakondi megemlékezés!
Gazella
Mit érnek el ezzel a szigorítással??
emerencia
@simmering73: Van "szerencsém" elég gyakran, napi 12 órában látni, hogy mennyire nem veszik komolyan egyesek a maszkviselést és a távolságtartást. A társadalom minden rétegéből vannak renitensek. Ebből a szempontból nem számít az iskolázottság, életkor. Nyáron többen voltak de most sincsenek kevesen. Még mindig nekem "kell"(ene) magam szégyellni, hogy szeretnék vigyázni magamra és másokra egyaránt. Tömegesen nem képesek felfogni, hogy a pillanatnyi személyes komfortjuk miatt tömegével fognak emberek megbetegedni, meghalni vagy életre szólóan kínlódni a szövődményekkel. Az már csak hab a tortán, hogy nagyon sokan, (vezetők is!) munkatársaikat összetévesztik a háztartásukban élő szeretteikkel. Ha a koronavírus élőlény lenne, halálra röhögné magát az önsorsromboló emberiségen.
Jozefina
Csakis komoly szigorításokkal és az előírt védekezések szigorú betartatásával érhető el a vírus terjedésének lassítása, megállítása!!! A politikai vezetők nem sokat törődnek vele, ők százszorosan védve vannak, de a nép az istenadta nép az veszélyben van. Aki felelőtlen, nem vigyázz önmagára és másokra az veszélyes!!!
vitriol
A magyar kormány nem ér rá a vírusvédelemmel foglalkozni. Rendkívül elégedettek voltak magukkal tavasszal a járvány viszonylag lassú terjedése miatt, bár ez akkor sem rajtuk múlt, a civilek és önkormányzatok sokkal többet tettek. Más országokkal ellentétben a mi kormányunk most a gazdaság védelmét helyezte előtérbe, s hogy a gazdaság ne szenvedjen halasztást, ezért emberéleteket is hajlandó feláldozni!
Peller Anikó
@vitriol: Dögöljön a sok nyugger, kevesebb megy nyugdíjra, több jut focira. Meg egy kis helikopter vadászat, halászat, gyűjtögetés.
1magyar
A migrik trójai falóként való beszivárgása Európába a járványt is meghozta. Mivel ezek elszánt
kegyetlen harcosok el is foglalják szép lassan Európát.Mi meg megérdemeljük mert birkaként nézzük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.