30 ország 11 ezer koronavírusos betegén végzett vizsgálatot az Egészségügyi Világszervezet, ezek után pedig arra jutott, hogy a remdesivir nevű gyógyszernek nincs igazán szignifikáns hatása, ettől nem halnak bele kevesebben a fertőzésbe és nem épülnek fel gyorsabban a betegek.

Sokan reménykedtek, de mégsem ellenszere a remdesivir a Covidnak

A kutatás eredményét a WHO meggyőzőnek, ugyanakkor kiábrándítónak is nevezte, eddig ugyanis úgy tűnt, hogy ez az egyetlen hatékony gyógyszer a COVID-19 kezelésére, amelyet már több országban, többek között Magyarországon is gyártanak és alkalmaznak. Korábbi, az Egyesült Államokban végzett kutatások azt mutatták, hogy az eredetileg a malária kezelésére kifejlesztett hatóanyag alkalmazása a harmadával csökkenti a súlyos COVID-19 betegek felépülési idejét, bár az enyhébb tüneteket mutató betegeken nem igazán segít.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Csak a hülyék reménykedtek...már tavasszal Brazil kutatások kimutatták hogy hatástalan...ez csak egy újabb parasztvakítás a hívőknek...tudomásul kéne venni...jelen időben vírus ellen nincs gyógyszer..!!! Csak az immunrendszered... előbb -utóbb csak rájönnek...
KisGenyo2
@Pálinkás Pál: Sok "független" vizsgálat volt már erről. Azt egyik sem mutatta ki, hogy káros, ellenben a vizsgálatok egy része egyértelműen hasznosnak ítélte meg a szert. Persze nem csodaszer és nem gyógyul meg mindenki, de "lehet", hogy segít és tutira nem árt. Akkor szerintem mehetne, legalább annak, aki kéri...
Pálinkás Pál
@KisGenyo2: ez igaz...de akkor nem úgy kéne beharangozni ahogy tették...ártani nem árt, de ennyi erővel a negrót is hirdethették volna covid ellen,az sem árt!!!...és azért annyit hozzátennék a remdesivir egy csomó embernek nem adható a mellékhatásai miatt...és ráadásul pont azoknak nem, akik kórházba kerülnek a covid miatt...nem adható máj ,vese...szívbetegeknek...és ezzel fel is soroltam a korona elhunytak fő társbetegségeit, meg persze ott van még a daganatos megbetegedés...de az azért viszi el őket, mert annak kezelésére le kell gyengíteni az immunrendszert, az meg a covid élettere!!! sajna jelen korban semmiféle hatásos gyógyszer nincs vírusfertőzés ellen!!!
Lepényleső
Lehet az ellenszer ott van ahol szinte nincsen már beteg,bár onnan indult el világhódító útjára?
Ahonnan szinte az összes maszkot,lélegeztetőt,tesztet vásárolja mindenki? (Van ország ahol a
piaci árak tízszereséért,- nyilván papíron?) Talán ez a "sárga veszedelem" ami középkori jóslat?
SystemError
Látszatintézkedés.. Rohadt geci dolog a következő időszakot továbbra sem kezelni, hanem hiú ábrándokban tartani az országot. Patkány féregnek mindegy, nem kezel semmit, minél többen dolgozzanak, a többit leírják és meg sem próbálják, csak dolgozz adóalany!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.