Könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét szombaton kora este a szlovák rendőrség azt a néhány száz szélsőséges futballszurkolót, akik a kormány székháza előtt tüntettek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések ellen és Igor Matovic miniszterelnök lemondását követelték.

A tüntetők égő petárdákat dobáltak a kormány udvarába, vulgáris szavakat skandáltak a miniszterelnöknek címezve, és megpróbálták betörni a kaput – jelentette a közszolgálati TASR hírügynökség.

A rendőrség sorfalat vont az épület elé és az agresszív tüntetők ellen könnygázt, illetve vízágyút vetett be. A tüntetőkkel, akik közül a TASR szerint többen az ittasság jeleit mutatták, konfliktuskezelő rendőrségi szakértők is megpróbáltak kommunikálni.

A rendőrök és a tüntetők összecsapásában mindkét oldalon többen megsérültek. A hatóságok több személyt őrizetbe vettek, de pontos számuk egyelőre nem ismert.

A pozsonyi kormányellenes tüntetésre az országos veszélyhelyzet idején került sor, amikor egyebek közt tilos hatnál több személy köztéri gyülekezése.

Roman Mikulec belügyminiszter a történtekre reagálva kijelentette, hogy a felelősek nem kerülik el a büntetést. Mikulec szerint a rendőrségnek azért kellett erőszakot alkalmaznia, mert a tüntetők a hatóságok ismételt felhívására sem voltak hajlandók feloszlani.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Névsor az idiótákról és ha megbetegszenek nincs kezelés! Ha nincs vírus, nincs fertőzés, nem kell védekezni, ne legyen ezzel kapcsolatos orvosi ellátás sem számukra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pálinkás Pál: Igazad van! Hulljon a férgese,Legalább több marad a tb és nyugdíj kasszába, amit másra lehet költeni! A napi halálozás szám nem az összes, hanem csak a bizonyítottan Covid halákozás számot mutatja. Kivéve, akit nem oda sorolnak.Mert arra is akadt már precedens.
Pálinkás Pál
@Nessy: ne nálam reklamálj...a termėszet már csak ilyen...általában az öregek halnak...bár nem értem, mi köze ennek a drukkerekhez?
1magyar
A foci mindig is huligánokat nevelt ki.
levarosbukta
@Peller Anikó: Tele volt tömve mindenféle ellenőrizetlen sz@r szteroiddal, ha nem a virus akkor ez vitte volna el előbb vagy utóbb.
Peller Anikó
@levarosbukta: Előbb vagy utóbb téged is elvisz amit megeszel (iszol, teszel).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.