Szlovéniában minden ötödik koronavírus-teszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest – derült ki a válságkabinet vasárnapi jelentéséből.

Nagy a baj: Szlovéniában minden ötödik vírusteszt pozitív

Fotó: Ales Beno/Anadolu Agency - Getty Images

Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán azt írta: az, hogy kevesebb tesztelést végeztek szombaton, nem jelenti azt, hogy a vírus kevésbé terjed. A pénteki 16 százalékhoz képest szombaton 19,20 százalék volt a pozitív eredmények aránya – tette hozzá.

A kormány által vasárnap közzétett adatok szerint szombaton 726-tal 15 142-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken rekordszámú, 898 esetről számoltak be. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 191-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 265-en vannak kórházban, közülük 49-et ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban egy nap alatt, vasárnapra 819-cel nőtt és elérte a 25 580-at az azonosított fertőzöttek száma. Nyolc ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 363-ra nőtt. Kórházban ápolnak 548 beteget, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Félsz - geci?
Mitől - geci?

Mindenki meghal végül - mitől félsz geci?
legott
Ez kemény
Csajok.

Tisztán és izolálva.
Gazella
Miért lenne baj? Hagyni kell, hogy végig söpörjön a járvány vagy mi ez
.. svéd minta... akit akar azt ugyis elviszi. Vakcina majd csak pár év múlva lrsz. Addig kiséleteznek az emberiségen.
teuton
Mit kell ezen csodálkozni??? Orbán ott járt néhány napja, vitte az ajándékot! Így akkor mindjárt jobban néz ki a katasztrofális magyar fertözési statisztika... Csak egy kicsit "besegített"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.