Egy bombával fenyegetve megpróbált megszökni a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós kéjgyilkos, de az életfogytiglanra ítélt férfit elfogták, írja az MTI. A 49 éves feltaláló, 2017 augusztusában egy saját maga barkácsolta tengeralattjárón szexuális céllal megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki riportot készíteni szállt fel a férfi búvárhajójára. Az áldozatot feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat partra sodorta a víz.

A szökési kísérlet hírét elsőként az Ekstra Bladet című lap közölte kedden, publikálva egy rövid videófelvételt is, amelyen a rendőrök által körülzárt Madsen egy kerítés mellett ül. Később a rendőrök elszállították onnan a férfit.

Az újság úgy értesült, hogy a Kim Wall svéd riporternő meggyilkolásáért és feldarabolásáért elítélt Madsennek egy nála lévő állítólagos bomba felrobbantásával fenyegetőzve sikerült kijutnia a Koppenhágától nyugatra fekvő börtönből. A Sky szerint Madsen egy pisztolynak látszó tárggyal is fenyegette a rendőröket.

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga által épített tengeralattjárón szexuális örömszerzés céljából megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára, mert riportot akart készíteni a feltalálóról.

Az áldozatot a férfi feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat később partra sodorta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Aztán egy nemrég sugárzott tévés dokumentumfilmben, telefoninterjúban bevallotta a gyilkosságot is.

Később kiderült, 15 késszúrás okozta az újságírónő halálát, és a holttesten megtalálták Madsen DNS-ét is. Sőt, a dán feltaláló számítógépén olyan videófelvételeket is találtak, amelyek nők megölését ábrázolják, a férfi gyűjtötte az erőszakos videókat, és különösen vonzódott a nők lefejezését ábrázoló jelenetekhez.

A férfi elleni vád a gyilkosság mellett végül nemi erőszak nélküli szexuális támadás elkövetése lett, mivel az újságírónő nemi szervein 14 belső és külső késszúrás nyomait találták.

A Nautilusszal kalandozom, holdfényben hajózom. Nem merültem. Puszilom a macskákat!

– Madsen ezt a szöveget sms-ezte feleségének húsz perccel azután, hogy a tengeralattjárón feldarabolta Kim Wallt.

A rendőrség egy csomó darabolós horrorfilmet, lefejezős videót és más „szakirodalmat” is talált az elsüllyesztett tengeralattjáró fedélzetén, és az is kiderült, hogy Madsen Wall lefejezése előtt rákeresett a művelet helyes végrehajtására.

Forrás: Telex, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.