A puska szíja beleakadt az agancsokba, a szarvas pedig elszelelt, miután nekitámadt egy vadásznak.

A vajdasági vajma.info írta meg a szerb Blic nyomán, hogy elég érdekes vadászkaland esett meg vasárnap a vajdasági Kupuszina (Bácskertes) közelében. 

Szarvas támadt egy vadászra a Vajdaságban, még a puskáját is elvitte

Fotó: Illusztráció/pixaba.ycom CC0

A cikk szerint a kupuszinai D.P. vadásztársaival épp apróvadra vadászott és egy kukoricaföldön mentek keresztül, amikor egyiküknek nekiugrott egy jó súlyban lévő szarvas (300 kilós állatot említenek). A vadász védekeézsképp maga elé tartotta a puskáját, aminek a szíja beleakadt a szarvas agancsába. A vadász könnyebb sérülésekkel megúszta, de a szarvas elszelelt a puskával.

A vadász szerint az állat valószínűleg a kukoricaföldön aludt, amikor a közelébe értek, de az állat nem ugrott fel és szaladt el, mint általában a szarvasok, hanem nekik támadt. 

A vadászok keresték a puskát – egy 16-os kaliberű Monte Carlo puskáról van szó –, ám egyelőre még nem találták meg. A szarvas nyomai szerint monostorszeg irányába menekült, így értesítették az ottani vadászokat is, valamint a lakosságnak is szóltak, hogyha valaki netán puskát találna, az vigye be a bácskertesi vadászegyesületbe.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
pont az lesz az első dolga a megtalálónak, hogy beszolgáltatja a puskát...
Esetleg néhány pohár fagyálló is volt abban a vadászban?...így lett háromszáz kilós a szarvas...néhány hónap, és négyszáz kilóssá hízik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.