Intenzív osztályra került Sophie Wilmes belga külügyminiszter, korábbi ügyvezető miniszterelnök, akiről a hétvégén kiderült, hogy koronavírustesztje pozitív lett, állapota stabil – közölte a belga sajtó csütörtökön.

Koronavírus: intenzív osztályra került Sophie Wilmes belga külügyminiszter
Fotó: sophiewilmes.be

A miniszteri iroda tájékoztatása szerint Wilmes orvosa tanácsára ment kórházba, kezelésre szorul, de eszméleténél van, állapota stabil. Orvosai és a kórházi személyzet gondosan figyelemmel kíséri állapotát.

"A belgiumi esetszámok rohamos növekedése, sajnos, arra figyelmeztet, hogy senki sem ellenálló a vírussal szemben"

- idézte Wilmes szavait a miniszteri iroda.

A korábbi miniszterelnök már múlt pénteken közölte, hogy a koronavírus-fertőzéssel járó tüneteket észlelt magán. Azonnal elhagyta irodáját, és a belga szabályok szerint önkéntes karanténba vonult.

A 45 éves politikus arról tájékoztatott, hogy feltételezése szerint a vírust családi körben kapta el, munkahelyi környezetében ugyanis szigorúan betartotta a kötelező távolságtartási és higiéniai szabályokat.

Sophie Wilmes frankofón liberális politikust, korábbi költségvetési minisztert tavaly októberben nevezték ki ügyvezető kormányfőnek, miután a posztot addig betöltő Charles Michel december 1-jén az Európai Tanács elnökeként lépett hivatalba.

Wilmes egy év után, idén október elsején adta át miniszterelnöki hivatalát az addig kormányfőhelyettesi és pénzügyminiszeri feladatokat ellátó Alexander de Croo flamand liberális politikusnak.

De Croo csütörtöki Twitter-üzenetében mielőbbi gyógyulást kívánt a külügyminiszternek. Hozzátette: senki sem védett a veszélyes vírussal szemben.

"Közös erővel képesek vagyunk legyőzni a koronavírust"

- tette hozzá a belga miniszterelnök.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.