Abortuszellenes koalíciót kötött Magyarország a világ 31 másik országával csütörtökön Washingtonban, az Egyesült Államok fővárosában tartott virtuális tanácskozáson.

A magyar kormány ismét díszes társaságba került: itt az abortuszellenes koalíció

A „Genfi Konszenzus Nyilatkozatának” elnevezett kiáltványt Orbán Viktor kormánya mellett olyan illiberális ikonok is támogatták, mint Donald Trump amerikai vagy Jair Bolsonaro brazil elnök – írja a 444.hu.

Mi több, Magyarország, az Egyesült Államok és Brazília három másik autoriter országgal, Egyiptommal, Indonéziával és Ugandával közösen kezdeményezői voltak a nyilatkozatnak, amit rajtuk kívül még olyan, nem éppen az emberi, pláne nem a női jogok korlátlan érvényesítéséről ismert országok írtak alá, mint Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán vagy Líbia.

Európából mindössze három ország írta alá. Hazánkon kívül az egyik az a Lengyelország, a másik Belarusz.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Sokáig éljen a maradi ostobaság ! Elvégre valamiben mi is szeretnénk az élbolyhoz tartozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: Nem vagyok az és senki nem az...viszont nagyon gyengeelméjű embernek vélem azt aki mindenféle kutyaszarozó neveket aggat önmagára...még akkor is tiltakozni kéne ha más mondja nem hogy azzal flangáljon valaki.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Az abortusz ugyan terhességmegszakítás de csak két hónapnál korábbi beavatkozás esetén nevezhető annak. Ez az idő alatt pedig ma még nem lehet megállapítani, hogy az embrióból milyen magzat fog kifejlődni. A két hónap utáni beavatkozás is terhességmegszakítás de ott már orvosi szakvélemény és jóváhagyás szükségeltetik arra nem csak a terhes nő kívánsága, és az már nem abortusz hanem magzatelhajtás hanem tényleges műtét, amit nem elkaparással végeznek.
Gazella
@lusta: Igy van! De legjobban maga a beteg gyermek szenved!
Eladott Ország
Anyátoknak kellett volna kötelező abortuszt elrendelni mikor vemhes volt veletek! "Egyszer véget ér a lázas ifjúság ..."
Akkor még... abortuszvita. Hányszor csináltak már a fideszes vezetők segget a szájukból!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/70121012_674675936345650_8217026002144985088_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=yAKxCl-NDSAAX94W-lI&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c66190b596b29d3e749174ed9bd6e6bc&oe=5FBAE93E
Giovanni Alba
@Málna: Például Belarusszal, ez tényleg szörnyű. Európában rajtunk kívül kettő ország írta alá. Ezen tényleg jókat lehet vigyorogni.
teuton
Az most nem zavarja a fideszbirkakat, hogy az alairok 100%-a DIKTATURA es 90%-a MUSZLIM orszag?

???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.