Nápolyban történtek a zavargások.

Koronavírus: Elrendelték a kijárási tilalmat, fellázadt a nép

Tüntetők és rendőrök összecsapásához vezetett Nápolyban a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt kijárási tilalom ellen szervezett demonstráció péntek este.

A villámcsődületként szervezett megmozdulás a nápolyi egyetemnél kezdődött, ahol a napközben már tiltakozó akciókat tartott vendéglátósokhoz és kereskedőkhöz fiatalok csatlakoztak. A tömeg később a tartományi elnöki hivatalhoz vonult.

A résztvevők a péntek éjszaka életbe léptetett kijárási tilalom ellen tiltakoztak. Sokan a tartományi elnök, Vincenzo De Luca arcának fényképével takarták el arcukat.

A majdnem hat milliós Campania régió kormányzója november közepéig kijárási tilalmat rendelt el este tizenegytől reggel öt óráig, miután a tavasszal a járványtól megkímélt területen a napi esetszám kétezer fölé ugrott. Nápoly kórházai már kizárólag Covid-19-es betegeket fogadnak.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Sokat érnek vele... Lázadni háborogni könnyű,de összefogni és harcolni a vírus ellen, ahhoz már ész is kellene, ami nekik nem sok van!
sokanvagyunk
Nem a munkás vagy tanulós, hanem a bulizós időszakra vonatkozik a tiltás.
Pálinkás Pál
@sokanvagyunk: aha...mert ez egy olyan vírus ami csak éjjel támad,mi??? éjjel sokkal kevesebben mozognak mint nappal...ez megint szimplán szivatás ,mint itthon a 11 órás zárás...
sokanvagyunk
@Pálinkás Pál: Ha elrendelnek valamit, az a baj - ha nem, akkor az.
Pálinkás Pál
@sokanvagyunk: talán olyat kéne elrendelni ami valóban segít, mondjuk a veszélyeztetet6t csoportot karanténba helyezni...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Hogyan izolálod a veszélyeztetett csoportot? Kik lesznek azok, ki fogja őket ellátni, etetni, őrizni, ki fog róluk gondoskodni? Ismert az idősotthonok kálváriája, egy ember viszi be a fertőzést. És a koncentrációs tábor lakói mind meghalnak vagy nyitni kell a karanténodat.

Hogy képzeled? Írd le mit tennél.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: És így mit csinálsz??? könnyebb az időseket korlát alatt tartani ,mint mindenkit...abból a valag pénzből amit elloptak járványkezelés címen ötször ki lehetne fizetni azt,amiről beszélsz!!! az idősotthonok meg azért fertőződnek,mert nincs karantén...az nem karantén hogy a személyzet járkál ki-be...mondtam már neked...olvass utána mi is az hogy karantén!!!amíg azt nem valósítják meg, addig a járvány bizony terjed, és a "célcsoportot" bizony ledönti..a maszk ,meg a többi marhaság fabatkát sem ér...tisztán látszik az adatokból...a Svédek hagyták lefutni a járványt tavasszal, nincs is náluk "második hullám"... nem linkelem most ide, ha akarod, megkeresed a friss svéd adatokat...két hét alatt nincs annyi halott náluk mint nálunk egy nap...ja és remélem tudod hogy számolják a covidos halált...? cilike tegnap elárulta...ha bekerültél a rendszerbe mint fertőzött...utána teljesen mindegy mibe halsz meg hónapok múlva, covidosnak könyvelnek...emlékszel ezt mondtam neked nyáron,lehülyéztél,pedig a banya tegnap bevallotta...
Peller Anikó
@Szeparepa2: Igazad van, honnan is tudná, de csak költői kérdés volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.