Nápolyban történtek a zavargások.

Koronavírus: Elrendelték a kijárási tilalmat, fellázadt a nép

Tüntetők és rendőrök összecsapásához vezetett Nápolyban a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt kijárási tilalom ellen szervezett demonstráció péntek este.

A villámcsődületként szervezett megmozdulás a nápolyi egyetemnél kezdődött, ahol a napközben már tiltakozó akciókat tartott vendéglátósokhoz és kereskedőkhöz fiatalok csatlakoztak. A tömeg később a tartományi elnöki hivatalhoz vonult.

A résztvevők a péntek éjszaka életbe léptetett kijárási tilalom ellen tiltakoztak. Sokan a tartományi elnök, Vincenzo De Luca arcának fényképével takarták el arcukat.

A majdnem hat milliós Campania régió kormányzója november közepéig kijárási tilalmat rendelt el este tizenegytől reggel öt óráig, miután a tavasszal a járványtól megkímélt területen a napi esetszám kétezer fölé ugrott. Nápoly kórházai már kizárólag Covid-19-es betegeket fogadnak.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Nem az első esest. A délolaszokat pláne megértem, mivel ott még jó idő van, még jó hogy szeretnék a nyárutót kiélvezni a tengeren, meg a teraszokon, kerhelységekben (ami az életformájuk)... és kiborulnak, heves vérmérsékletükből következően törni zúzni kezdenek. Nem így kéne ezt.
Katonaságot kell kivezényelni FEGYVER NÉLKÜL (csak minimális önvédelmi eszközzel, pl spary vagy sokkoló legfeljebb), és midnen kapu elé egy őrt állítani, aki feladata nem az kellene legyen, hogy ellenőrízze a kijárási tiltalmat, és ne engedjen utáca senkit, mert ez náci diktatúra. Hanem mérjen minden kilépőn lázat és kérjen tőle igazolást, hogy nem beteg, kesztyűt maszkot is csekkloja (HA NINCS AKKOR ADJON, HA KELL!!!), adjon egy tájékoztató szórólapot, ha netgatív teszt nincs, és nem tudja az illető mitévő legyen, melyen ott van a legközelebbi INEGYENES Covid vizsgháló állomás helye megadva. És hadd menjen csak dolgára!!! Így lehet a katonákat riogatás, erőfitogtatás, és hatalmi mánia tobzódás nélkül hasznosan emerésgesen alkalmazni... csak hát elég kevés hatalmon levő képes ilyeneket felfogni... hiszen ez kiadás, az meg nem jó neki, mert kevesebbet tud lopni...
Szeparepa2
*esest - eset
*spary - spray
*kerhelység - kerthelység
*tiltalmat - tilalmat
*vizsgháló - vizsgáló
*emerésgesen - emberségesen
Szeparepa2
@Peller Anikó: Azért nincs értelme a kérdésednek őhozzá, mert honnan tudná, hogy melyik kormány, melyik régió, annak közigazgatási és civil intézményei milyen erőforrásokkal és lehetőségekkel rendelkeznek. Az olaszok akármilyen szar helyzetben is van az országuk, még mindig MESSZE GAZDAGABBAK MINT MI. De azért láthatón nálunk is van pénz, már egyre több, ha valamire akarja az önkényhatalom, és szórják, pazarolják, lopják is gátlástalanul... Ezt hogy látná át egy egyszeri ember? Erről egy korrekt és őszinte kormányhivatalnokot kéne kérdezni, már ha létezne ilyen... (ezért tartjuk, fizetjük kiemelten és válasszuk őket, hogy ilyen viszmajor helyzeteket megoldjanak korrekten)...
Tehát mission impossible... (legalábbis a kérdés)
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: És így mit csinálsz??? könnyebb az időseket korlát alatt tartani ,mint mindenkit...abból a valag pénzből amit elloptak járványkezelés címen ötször ki lehetne fizetni azt,amiről beszélsz!!! az idősotthonok meg azért fertőződnek,mert nincs karantén...az nem karantén hogy a személyzet járkál ki-be...mondtam már neked...olvass utána mi is az hogy karantén!!!amíg azt nem valósítják meg, addig a járvány bizony terjed, és a "célcsoportot" bizony ledönti..a maszk ,meg a többi marhaság fabatkát sem ér...tisztán látszik az adatokból...a Svédek hagyták lefutni a járványt tavasszal, nincs is náluk "második hullám"... nem linkelem most ide, ha akarod, megkeresed a friss svéd adatokat...két hét alatt nincs annyi halott náluk mint nálunk egy nap...ja és remélem tudod hogy számolják a covidos halált...? cilike tegnap elárulta...ha bekerültél a rendszerbe mint fertőzött...utána teljesen mindegy mibe halsz meg hónapok múlva, covidosnak könyvelnek...emlékszel ezt mondtam neked nyáron,lehülyéztél,pedig a banya tegnap bevallotta...
Peller Anikó
@Szeparepa2: Igazad van, honnan is tudná, de csak költői kérdés volt.
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. November 25., 08:34
Videó: csúnyán összekaptak a Való Világ szereplői
Itthon - 2020. November 25., 07:08
Koronavírusos volt Böröndi Tamás
Itthon - 2020. November 25., 06:56
Marad a párás, ködös idő, ónos szitálással