Komoly változások jönnek.

Drámai szigorítások egész Európában – Ezek a drasztikus intézkedések várhatóan

Több európai országban soha nem látott mértékben terjed a koronavírus. Most már minden nap több mint 200 ezer új megbetegedést regisztrálnak Európában. Minden ötödik új európai beteg francia, de lakosságarányosan Belgiumban a legrosszabb a helyzet, és nagy baj van Spanyolországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Csehországban is.

100 tudós írt nyílt levelet az olasz miniszterelnöknek, amiben arra kérik, hogy hozzon drasztikus intézkedéseket a következő 2-3 napban.

Belgiumban az új szabályok értelmében minden sporteseménynek a nyilvánosság kizárásával kell zajlania, az amatőr bajnokságokat felfüggesztik. A kormány azt az engedményt tette, hogy a 18 év alattiak szervezhetnek sportrendezvényeket, de azokat csak egyik szülő látogathatja.

Távozik tisztségéből Roman Prymula, a cseh egészségügyi miniszter, miután a sajtó rajtakapta, hogy szerda éjjel egy vendéglőben találkozott Jaroslav Faltynekkel, a kormányzó ANO mozgalom képviselőházi frakciójának vezetőjével. Az érvényben lévő, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló kormányrendelet szerint a vendéglőknek zárva kell tartaniuk.

Szombattól kezdve a franciák kétharmadára kiterjesztik az eddig nagyvárosokban érvényben lévő kijárási tilalmat, mely az ország 100 megyéjéből 54-et fog érinteni.

Forrás: Origo

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.