Összesen 256 millió forintot költöttek az adófizetők pénzéből tavaly és idén szeptemberig Orbán Viktor miniszterelnök és stábjának közügyekben végzett utazásaira – derült ki a Népszava adatigénylésére a Külügyminisztériumtól megkapott listából.

20 hónap alatt 260 millióért utazott Orbán Viktor

Eszerint a kormányfő és kísérete 2019 év elejétől idén szeptemberig 55 alkalommal utazott külföldre, a két év alatt összesen 93 napot volt távol Magyarországtól, azaz évi 250 munkanappal számolva minden ötödik munkanapon házon kívül volt a miniszterelnök.

Az utazásainak jó része csak egy napos villámlátogatás volt, de akadtak hosszabb távollétek is. Így a tavaly áprilisi pekingi útja négy napos volt, míg idén júliusban öt napot töltött Brüsszelben. Az egy napos utazásokkal magyarázható, hogy a negyedmilliárd nagyobb része, 149 millió forint útiköltségre ment el, míg szállásra „csak” 95 milliót költöttek el. A Külügyminisztérium nem adta meg, hogy ez összesen hány vendégéjszakából jött össze, illetve konkrétan hol szálltak meg.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Hszinhua

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jesszusom! Mi lett volna és mennyibe került volna, ha minden focimeccsre elrepül a szotyola köpködő sleppjével, azokkal a puritán honvédségi, csapatszállító repülőgépekkel?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ez a hivatalos verzió! A tényt fedje jotékony homály!
ómió
Bedig Böszméék anno saját zsebre tették! Vagy "csak elfelejtették" úgy hazudni?
kakambuki
@kulabombaafityiszre: Hát ha te meg a délelőttös libernyákböszme vagy akkor igen! Egyébként meg mikor is becézgettelek úgy mint te engem legutóbb??
kulabombaafityiszre
@kakambuki: ma, 14:47
Visszakarestem,megtaláltam.
Te vagy az a hazudozós fideszes szöveget szándékosan félreértelmező vén hülye fideszes fasz.
Igen stimmel.Pont azt képviseled itt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.