Összesen 256 millió forintot költöttek az adófizetők pénzéből tavaly és idén szeptemberig Orbán Viktor miniszterelnök és stábjának közügyekben végzett utazásaira – derült ki a Népszava adatigénylésére a Külügyminisztériumtól megkapott listából.

20 hónap alatt 260 millióért utazott Orbán Viktor

Eszerint a kormányfő és kísérete 2019 év elejétől idén szeptemberig 55 alkalommal utazott külföldre, a két év alatt összesen 93 napot volt távol Magyarországtól, azaz évi 250 munkanappal számolva minden ötödik munkanapon házon kívül volt a miniszterelnök.

Az utazásainak jó része csak egy napos villámlátogatás volt, de akadtak hosszabb távollétek is. Így a tavaly áprilisi pekingi útja négy napos volt, míg idén júliusban öt napot töltött Brüsszelben. Az egy napos utazásokkal magyarázható, hogy a negyedmilliárd nagyobb része, 149 millió forint útiköltségre ment el, míg szállásra „csak” 95 milliót költöttek el. A Külügyminisztérium nem adta meg, hogy ez összesen hány vendégéjszakából jött össze, illetve konkrétan hol szálltak meg.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Hszinhua

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jesszusom! Mi lett volna és mennyibe került volna, ha minden focimeccsre elrepül a szotyola köpködő sleppjével, azokkal a puritán honvédségi, csapatszállító repülőgépekkel?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Jesszusom! Mi lett volna és mennyibe került volna, ha minden focimeccsre elrepül a szotyola köpködő sleppjével, azokkal a puritán honvédségi, csapatszállító repülőgépekkel?!
Gazella
Ohh hogy rohadjon meg ! S nem zuhant le???
kakambuki
Háát, az ingyenes repülőjáratokat még nem találták föl. Egyébként rollerrel kellett volna közlekednie?? Ja és ha mindez igaz elég sok helyen járt illetve sok helyen fogadták. "Diktátorokkal" nem szokás ilyet tenni.
kakambuki
@Gazella: Csak utánad drága Barátom csak utánad!!
kulabombaafityiszre
Viktátor a világ meghatározó politikusa(szeretne lenni).de mint köztudott csak egy putyin pincsi.
Még diktátornak is kevés.
kulabombaafityiszre
@kakambuki: Te vagy a délelőttös viktornyák troll?
Üdvözöllek.:))))
Nessy
Ez a hivatalos verzió! A tényt fedje jotékony homály!
ómió
Bedig Böszméék anno saját zsebre tették! Vagy "csak elfelejtették" úgy hazudni?
kakambuki
@kulabombaafityiszre: Hát ha te meg a délelőttös libernyákböszme vagy akkor igen! Egyébként meg mikor is becézgettelek úgy mint te engem legutóbb??
kulabombaafityiszre
@kakambuki: ma, 14:47
Visszakarestem,megtaláltam.
Te vagy az a hazudozós fideszes szöveget szándékosan félreértelmező vén hülye fideszes fasz.
Igen stimmel.Pont azt képviseled itt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.