Egy nagyszabású, 365 ezer brit körében elvégzett több körös kutatás szerint a covid-19 ellen termelt antitestek idővel eltűnnek a vérből, ez pedig azt jelentheti, hogy a vírussal szembeni immunitást is elveszítjük.

Gyorsan megszűnhet a védettség a megfertőződés után

A brit kormány által támogatott, az Imperial College London és az Ipsos Mori által elvégzett kutatás azt vizsgálta, hogy az első hullám után 12, 18 és 24 héttel az emberek vérében megtalálhatók-e a vírus ellen termelt antitestek.

Az eredmények szerint a 12. heti felmérésről a 24. hetire 26,5 százalékkal csökkent a kimutatható mennyiségű antitesttel rendelkezők száma: a kutatás első körében, június végén a tesztelők 6 százalékánál mutatták ki az antitestet, szeptember végén már csak 4,4 százalékuknál.

A kutatás azt is megerősítette, aki tünetmentesen vészelte át a vírust, annak hamarabb eltűntek a véréből az antitestek, mint akit súlyosabban érintett a fertőzés. Azt is megerősítette a kutatás, hogy a fiatalabbak véréből lassabban tűnnek el az antitestek.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
És ez miben különbözik az influenzától??? azt is elkaphatod a következő évben...ezt úgy jelentették be most,mintha megtalálták volna a szent gráltÍ!!!
simmering73
Abban különbözik te szerencsétlen, hogy influenza járvány évente egyszer van, egyszer kapod el, ez meg itt van folyamatosan lassan egy éve a világon és van aki kétszer, sőt van aki háromszor is elkapta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.