Három ember meghalt abban a késelés támadásban, amelyet Nizzában követtek el a városi Notre Dame székesegyház közelében vagy magában az épületben – írja az Index a Reuters információi alapján.

Újabb lefejezéses támadás Franciaországban – templomban gyilkolt a terrorista
Fotó: Twitter/Christian Estrosi 

Christian Estrosi polgármester a Twitteren azt írta, hogy két halálos áldozat (egy női és egy férfi) a székesegyházban vesztette életét, egy nőt pedig a bazilika környékén lévő bárban gyilkolt meg a támadó, aki állítólag "Allah Akbar" kiáltást is hallatott.

Úgy tudni, az egyik női áldozatot csaknem lefejezték, átvágták a torkát.

A polgármester szerint iszlamista terrortámadás történhetett. A támadót elfogták.

Két hete Párizs közelében történt hasonló eset, akkor egy 47 éves tanárt fejezett le egy moszkvai születésű csecsen fiatal.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nyírfa: Nekünk jó barátunk Erdogan, és a török állam.Meglásd orbán meg fogja vétózni az erdogan elleni szankciókat, amelyeket az Eu helyezett kilátásba a Macron elleni támadás miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
és? most mi lesz? pár óra múlva már tüntetnek a gyarmatosítók unokái az elmebeteg gyilkos migráns jogaiért... (mint tették a lefejezett tanár esetében is) vagy a lelkiismeretükkel nem tudnak megbékélni, vagy tényleg roggyant néhányuk?

lelőni senki nem merte a gyilkológépet, az meg nem volt olyan bátor, hogy a saját torkát is elvágja..most aztán az adófizetők pénzén babusgathatja az állam..
Nyírfa
Ennek véget kell vetni. Az iszlám állam nyíltan toboroz Európától az USA-ig az egész világon. Nem hiszem el, hogy ne tudnák felszámolni a terrorszervezeteket, ha igazán akarnák. Egyes országok nem csak üzletelnek velük, hanem a politikai céljaik érdekében használják is őket, tehát csak az akarat hiányzik. Én totális embargót vezetnék be minden állammal szemben, amely gazdasági/politikai kapcsolatot tart fenn velük.
Ja: és a dzsihadisták feleségeit, gyerekeit nem fogadnám vissza.
kereső
@Nyírfa: Nekünk jó barátunk Erdogan, és a török állam.Meglásd orbán meg fogja vétózni az erdogan elleni szankciókat, amelyeket az Eu helyezett kilátásba a Macron elleni támadás miatt.
Nyírfa
@kereső: Az EU is tehet arról, hogy egy orbán vétót emelhet közérdekű döntések ellen. Őszintén szólva egyetlen országot sem tűrnék meg az EU-ban, amely úgy visszaveti a haladást mint a magyar vagy a lengyel. Megadnám a lehetőséget minden , jelenleg EU-tag államnak, hogy népszavazás útján döntse el, akarnak-e az Unióban maradni. Ha igen, akkor el kell fogadni a játékszabályokat, ha nem, mehetnek Isten hírével. Potyapénz nincs. Ennyi.
Peller Anikó
@Nyírfa: Sajnos felszámolni csak diktatúrában lehet. Európa csak tántorog az idióta képviselők seregletével és a merkelbanya főbűnös az arabok beeresztése miatt.

Napersze lehet mondani, hogy már úgyis volt Európában vagy 50 millió bevándorló, csakhogy azok többségében dolgozni jöttek, itt elsősorban a törökökre gondolok. Ellentétben az arábiából és afrikából tóduló emberszabásúakkal akik egyáltalán nem szeretnek és nem is tudnak dolgozni, őket az imámok küldik honfoglalásra.
Namely
@Nyírfa: Látom nem érted a lényeget. A korábban francia, most már csak nevében Franciaországban 10 millió retkes muszlim él. Ezek bármikor készek elkövetni bármit, vagy simán elnézik, hogy a más vallásúakat gyilkolják, megfélemlítsék.
Ha ennek csak 10 százalékát meg kell figyelni, az is 1 millió. Teljesen lehetetlen.

"Egyes országok nem csak üzletelnek velük, hanem a politikai céljaik érdekében használják is őket, tehát csak az akarat hiányzik. "
És a sor elején ott van Macron és bandája, merkel állat, stb. Gondold el, hogy azokkal, akik illegálisan ott vannak, nem tartatják be a törvényt, azt tesznek amit akarnak, és a legkisebb érzékenységi rohamukban fejeznek. Igen, az akarat hiányzik, de miért is? Mert a "francia" politikus mit lát? Hogy a legutóbbi fejezés után a bevándorlók mellett volt tüntetés.

Itt az otthoni, franica, német, svéd, stb fejekben kell rendnek lenni, és akkor majd változásokat akarnak. Addig nem lesz semmi, csak fejezés, terror, mészárlás. Ha nekik ez kell, egészségükre.

Mi csak reméljhetjük, hogy a schengeni övezetet minél előbb felszámolják, mert addig a muszlim, feka csürhe ellenőrzés nélkül jöhet ide...
Clavigo
@Namely: A dagadt Gazdaállatod elengedte a az azeri baltás cigányt... Miért is?
namihami
@Peller Anikó: Csak úgy mellékesen, de éppen a magyar kórházak és rendelőintézetek tömegében dolgoznak olyan ""emberszabásúak"", akik éppen Afrikából vagy az arab térségből jöttek.
Ahogy a katolicizmus jegyében is emberírtás történt, úgy ennek a vallásnak a jegyében is. SAJNOS!
De ettől, még nem az afrikai és egyéb náció az ""emberszabású"", hanem azok egy szűk kisebbsége a vallási fanatikus. És, a gyilkosok között ugyanúgy megtalálható a frissen ideérkezett, mint a családja révén másod- vagy harmadgenerációs már ittszületett is. Ez nem időhöz, hanem neveltetéshez és gyenge, befolyásolható jellemhez kötött. Csak emlékeztetőül, vajon a koncentrációs táborok, hadifoglyok és hasonlók lemészárolói is Afrikából jöttek? Az én törött lábamat is pl. egy ""emberszabású"" gyógyította meg. És nem mészárolt közben le senkit.
Nyírfa
@Peller Anikó: Szerintem éppen a diktatúrák teremtik meg az önkényes attitűdöket, hiszen modellezik a viselkedésformákat, a problémamegoldás technikáit. Az gondot jelent, sajnos, nem kicsit, hogy a szabadság fogalma sokak - akár a többség - számára nem egy a felelősségvállalással. Amíg az ember hatalom utáni vágya felülír lelkiismeretet, erkölcsi érzéket, felelősségérzetet, addig nemcsak bevonzza, hanem meg is teremti a gátlástalanok uralmát.
Nyírfa
@Namely: Az olyan csürhével, amelyhez Te is tartozol, nem egy az utam. Észrevehetnéd, hogy nem tekintelek partnernek, kíméld meg magad a visszautasítástól.
Nyírfa
Az Életnél jobb, nagyobb rendező nincsen. Az éghajlat-változással módosulni fognak a földrajzi-, idővel pedig a termelési- , majd a társadalmi viszonyok is. Ott lesz a legnagyobb a fejlődés, ahol a legdrasztikusabb az ínség.
Namely
@Nyírfa: :D
Na pontosan ezt csinálják a franciák, németek, svédek, stb, emiatt a gondolkodásmód miatt volt a mostani fejezés is. Számotokra nagyon jó dolog orrot felhúzva továbbállni gondolkodás helyett, de azért nem ártana csak néha elmerengnetek azon, hogy hoppá, lehet, hogy mégsem nektek van igazatok, és felül kellene vizsgálnotok az álláspontotok helyességét. És ez az a pont, ahol szinte mind kudarcot vallotok: a tények figyelembevétele nem az erősségetek. Szeretitek az olyan közeget, ahol kizárólag és 100% a ti nézőpontotokat halljátok vissza, és minden más nem létezik, az nem partner, az egysejtű, náci, rasszista, stb.
És még te kéred számon a politikusoktól, amikor ugyanígy tesznek. :D
Nyírfa
@sgl: Köszönöm a buksisimogatást, de a vita és a figyelmeztetés közötti különbség eléggé nyilvánvaló. :)
Peller Anikó
@namihami: Akik régebben jöttek -mint említettem is- azok dolgozni jöttek jórészt. Akik tanulni jöttek azok vagy visszamentek vagy itt maradtak, egy részük dolgozni. Ezek némi kontroll alatt jöttek. A baj azzal van, hogy az utóbbi évtizedben megugró migráció már semmiben nem emlékeztet a régiekre, bár köztük is volt bőven gazfickó. A merkelbanya hülyesége miatt betódult Európába a szemetje. Óriási hiba volt beengedni őket.
Aki Én
@Namely: A fideszes pont olyan, mint ezek. Csak az ő elvei, csak az ő akarata, csak az ő szektája..., a többi nem is ember. A többi dögöljön meg. Az már csak hab a tortán, hogy orbán tízezrével engedi be az idegeneket az eu-ba.
Hogy hogyan vélekedik az iszlámról, azt meg megtalálod a neten.
kereső
Akik itten vallási fanatizmus emlegetnek az iszlám részéről- azok most gondolkodjanak el a lengyel abortusz törvényen, és orbán viktor erőszakos vallási törekvésein, és azon, hogy mivé fajulhat ma Magyarországon az állam és az egyház tudatosan szervezett összeborulása- és államegyház létrehozása. Miből fakad, hogy a magyar kormány keresztényüldözésről/ vallási üldözésről beszél nyugat Európában,(és természetesen nem az ott élő iszlamistákra gondolva teszi ezt) és ugyanakkor nem teszi ezt meg a tényleg üldöző kinai, török, azeri hatalommal szemben??Nem véletlenül szoktam feltenni a kérdést a halfaroknak- orbán viktor tálib-e?? (aki nem tudja kik a tálibok, nézzen szét Afganisztán környékén).
Aki Én
@kereső: Ezért mondom, hogy a fidesz ugyan ez a ,,vallási" szekta. Pontosabban a valláshoz ennek sincs köze, szín tiszta elmebej a vallásra hivatkozva. Senki más, csak ők, és csak az ő elveik. Sokszor hangot is adnak annak, hogy akár eltakarítanának, kivégeznének, felgyújtanának...
kereső
@Peller Anikó: 12:48 Érdekes, hogy amint Merkel "anyó" és az Eu megkinálta erdogant néhány milliárd euróval, rögtön eltűntek a migráncsok Európa száraföldi határaitól. Néhány próbálkozás van a Földközi-tengeren, de ott meg működik a franciák afrika stratégiája- az É-Afrikai országok lezárása az idegen légióval. Kezd már el dicsérni orbánt, mert megállitotta a migráncs áradatot a 170 km-es aranyáru keritéssel. És mint kiderült azóta, az Eu fizette a határra vezényeltek bérét- tehát a magyar kormára csak a penészes szendvics kiosztása maradt, amivel etették a rendőröket. Gondolkodj már !!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: Nos ,rátapintottál, akármelyik komolyabb katonai hatalom leradírozhatná pillanatok alatt őket...de a politikának ez jó dolog...így mindig lehet sokkolni az embereket...ugyan hogy nézne már ki hogy egy nő nyugodtan sétálgathat az utcán nyáron miniszoknyában...ergo semmi komolyat nem fognak lépni...legjobb példa bin laden...érdekes módon előhalászták afganisztán legrejtettebb bugyrából is...,de ahhoz az kellett hogy előtte ledöntse a tornyokat...semmiből nem tartott volna ugyen ez az akció évekkel korábban,akkor még nem is bujkált annyira...ezért rohadt dolog a politika...és sajna már belekeverik az egészségügybe is..
kereső
@Aki Én: Igen- csak sajna az ellenzéki oldalon sem akarják ezt látni. Pedig a "jelek" megvannak, mint ahogy a mussolini féle fasizmusra is.
Peller Anikó
@kereső: Hmm. Össze próbálod mosni a geci gazemberségeit a migráció problémájával. Ez két külön dolog.

Arra a legkevésbé sincs szükség, hogy arab hordák lepjék el Európát. Ez minden vitán felül áll. Ha ezen gondolkodnod kell akkor fogjál hozzá.
kereső
@Peller Anikó: Ha valakinek gondolkodni kellene, az nem én vagyok. Nem akarok "arab hordákat" Európában- nem is erről regéltem Neked. Nincs itt semmiféle összemosás orbán gazemberségeivel- hiszen, ahogyan viselkedett, és amit tett 2015 tavaszán/nyarán az is gazemberségei közé tartozik. Vak aki nem látja még most sem.
Aki Én
@kereső: Dehogynem látják. Csak nekik ez így kényelmes.
Peller Anikó
@kereső: De. Pont ezt teszed. Orbán bármit tesz azt megfontolt hátsó szándékkal, politikai hatalommegtartási céllal teszi. Bármit.

Az, hogy a migráció feltartóztatása (amit mocskosul meg is lovagolt) összecseng egy abszolút nyilvánvaló európai érdekkel (itt nem az eus politikusok idiótaságaira gondolok) az egy dolog.

Hogy ebből órban mekkora politikai és gazdasági hasznot húzott az egy másik dolog.

De a kettőt nem kellene összemosni.
Nyírfa
@Peller Anikó: 12.48

Az első óriási hiba az arab államok belpolitikájába való beavatkozás volt. Az összes többi ennek a leágazása. A fontossági sorrendet az olaj határozta meg és a geopolitikai elhelyezkedés. Az ember mint tényező nem számított.
A kérdés csak az, hogy a nagyhatalmak hajlandóak-e változtatni a mentalitásukon vagy jöhet a III. világháború, akár hidegháborúként, akár biológiai- vagy űrfegyverekkel megvívottan. Erre a válsághelyzetre teszi fel a pontot a globális felmelegedés , amelynek egyik következménye régi és új vírusok, baktériumok megjelenése. Hogy a covid laborban előállított fegyver, vagy eddig is velünk élő , de nem elszaporodó vírus, ezt egyelőre nem lehet tudni.
Rockxy
a biztonság kedvéér mindenki maszkba van, nehogy átvágják a torkát.
a maszk megvéd.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Abszolút. De: abban a pillanatban , ahogy nem rohadt módon intézik az emberek az ügyeiket, a politika is akként lesz része a mindennapjainknak mint az iskolába- vagy a munkába járás. Természetessé válik, hogy a közélet ránk is tartozik, nélkülünk nem létezik, s hogy érdekünkben áll tisztességesen csinálni.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ezzel egyetértek, de mutass egy olyan politikust aki nem a saját pecsenyéjét sütögeti... és elvárni az emberektől csak olyat lehet ,amiben példát mutatnak,vagy legalább is betartják...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Hadházy. Szerencsére csak egyet kértél.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: és ?? hatalmon van??? pontosítok akkor..:)...döntéshozó helyzetben lévő politikust!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Vakarom a fejem. :)
Feltennéd ezt a kérdést néhány évtized múlva? Vagy egy másik életben egy másik bolygón? Mindegyik alternatíva jó. :)
Pálinkás Pál
@Nyírfa: no igen...reméljük a legjobbakat, hogy nem kell annyit várni..:)
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Sosem lehet tudni. :)
kereső
@Peller Anikó: Mondtam én mást? Nem. Orbán , már amikor 2015-ben Bpestre terelte a vaktérképekkel a menekülőket( akkor még azok jöttek,főleg Sziriából)- már akkor tudta, hogy ezzel mekkorát fog nyerni egy jó kommunikációval. Démonizálta őket- arról már nem is beszélve, hogy még hire-ha,va sem volt a migráns áeadatnak, amikor már a hires kék plakátok ott viritottak az út széleken. És akkor jössz Te, hogy dicsérd orbánt- mert megállitotta a migráncsokat. Meg a lónak a faxát- elllenőrzés nélkül busszal szálitotta őket az osztrák határra.Amellyel amúgy megsértette a schengeni határra vonatkozó előirásokat- azon csodálkozom, hogy nem vágtak ki bennünket abból a klubból ezért. És mint irtam, a migráns áradat akkor állt le- talán nem véletlenül, amikor erdogan megkapta a milliárdjait. Kicsit jobban figyelhetnél.
És akkor kontrasztnak ott voltak a Keleti pu. kövén fekvő kisbabák, néhány napos csecsemők- akik már itt születtek Magyarországon. De a mi nagyon nagyon keresztény kormányunkat(és Téged sem)ez sem hatotta meg- az a csecsemő is egy galád migráncs volt. Mindeközben a terroristák kihasználva, hogy semmiféle ellenőrzés nincs sem a határon, az országban meg még úgysem- vettek 200 telefon kártyát- és el kezdték előkésziteni a párizsi merényleteket. Mindezt köszönhetően orbánnak és vakjainak.Európa megmentője mi? Na ne röhögtess.
Pálinkás Pál
@kereső: azért ehhez hozzátenném...az a tevequró ,amelyik levágta a tanár fejét..pár nappal ezelőtt , a te általad említett időben "édes kisgyermek " volt...
kereső
@Pálinkás Pál: Az az édes "kisgyermek" teveugró egy Moszkvában született édes kis gyermek volt- csecsenként született, és ha jól tévedek nekünk is vannak csecsenjeink. Ha csak azt emlitem aki évek óta papirok nélkül éldegél kis hazánkban, miközben magyar állampolgárokat fenyeget. Hogyan lehetséges ez, és miért. Csak nem a hatalom sötét bugyraiban kigondolt tervek szerint tartogatják?
Pálinkás Pál
@kereső: látom szívedre vetted a teveqró kifejezést...akkor pontosítok a kedvedért...muszlim!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Vette a fene. Én útálom a vallási fanatikusokat - és nem csak a muszlimokat, hanem a másik oldalt is. És ha ráadásul csak hazudják magukat "kereszténynek", miközben mindennapi tetteik szöges ellentétben állnak azzal.És vallási buzgalmat szinlelnek böcsület nélkül, és rákényszeritik az "alattvalókra"- ugyanazt csinálják, mint a ISIS. Azok is igy kezdték.
Pálinkás Pál
@kereső: ebben egyetértek a vallás, ahogy bármely oldal használja, az egyik legkárosabb dolog a világra!!!
kereső
A franciák a legmagasabb szintre emelték az egész országban a terrorkészültséget. Ismét őrzik az iskolákat- a templomokat. + 7000 katona lesz az utcákon (légió bevetésen), és a szélsőséges iszlám uszitó mecseteket véglegesen bezárják. Indulásból ennyi, és a határzár.De benne van a pakliban az alkotmánymódositás IS!
legott
1. Nem történ lefejezés

2. Charlie Hebdo-t be kell zárni, és felelősségre vonni. Ártatlanok haltak meg miattuk - megint !!!
Nagyon is jól tudják, hogy direktbe alázni a muzulmánok istenét, szent emberét, jelképeiket, az puskaporos hordó. Charlie Hebdo, gyilkosságra felbujtó, úgyhogy bűnrészes !!!

3. A faszszopó muzulmánok meg elmennek a picsába! Egy-két karikatúra miatt ölni, és világszinten tömegesen őrjöngeni? Ti meg vagytok veszve, gecik?!

4. A franciák minden vallással szemben kritikusak - így a keresztény vallásokkal szemben is.

5. Járvány, éhezés, az egyre súlyosabb természeti katasztrófák, a fejlett országok gazdaságainak megrendülése, a keresztény vallások térnyerése a politikában, és az egyre nyilvánvalóbb gazdagodásuk, a muzulmán világ forrongása, az egyre debilebb, köztörvényes bűnözőket megszégyenítő hazug, tolvaj csaló politikusok...

Armageddon, baby!
ómió
Ezek a "Sorosvédencek" csak fejetlenül "szeretik" a franciákat?
kokopelli
@kereső: ...még emlékeznek arra a franciák,hogy jó pár évvel ezelőtt Tunisban már szállodákat robbantgattak az arabok,
tekintet nélkül arra,hogy honnan jöttek a vendégek! Amennyiben nincs a szellemi szegényeknek válasza az ilyen terrora,
akkor jön a Soros Gy. a képbe! !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.