Feltehetően a franciaországi Mohamed-karikatúrákkal kapcsolatos incidens történt egy bécsi templomban – írta a Kurier című osztrák napilap péntek este internetes oldalán.

Ötven török fiatal rontott be egy bécsi templomba, törtek-zúztak

Az újság értesülései szerint csütörtök este közel ötven török fiatal hatolt be az osztrák főváros Favoriten negyedében található Páduai Szent Antal-templomba. Elmondások szerint a fiatalok randalíroztak, megrugdostak több padot, illetve a gyóntatófülkét.

Az incidensről videófelvétel készült, amelyen déli kinézetű fiatalok láthatók – derül ki a rendőrségi jegyzőkönyvből.

A helyettes lelkipásztor kihívta a rendőrséget, de mire a rendőrök megérkeztek, a fiatalok már elhagyták a templomot.

Csütörtökön egy késsel felfegyverkezett tunéziai származású bevándorló Allahu akbar kiáltással három embert ölt meg a nizzai Notre-Dame-bazilikában, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálra sebesített. A férfi még a templomban, a nő egy közeli bárban halt bele a sebesülésébe.

(MTI)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Egy korsó hideg barna: Mar mire kiert a rendorseg, addigra a fiatalok huss! el is tuntek, es a templomban minden helyreallt. Az "eredeti" cikkben csak rugdostak egy-ket padot, a magyar forditas (ferdites by MTI) mar tores-zuzasrol van szo.
Nem nagyon lehet rola kep, mert nem tortent karokozas.
Gyakorlatilag egy origo tipusu hirugynokseg beszamolt egy olyan dologrol, amirol csak a pap tudott, - erdekes, egyetlen hivo sem nyilatkozott ! - mert a pap hivta ki a rendorseget, akik mire kiertek, mar konstatalhattak a nagy semmit.
Igy muxik a kamu hirgyartas: egyszerubben mondva: "mondd te is!", (hogy ez tortent, mert maskulonben nem bizonyithato)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@namihami: Nekem is ez a "deli kinezetu" verte ki a biztositekot . Szoval akkor most a delolaszok a sotet olajos borukkel, fekete hajukkal, fekete szemukkel szinten a gyanusitottak kozott vannak?
Ez a firkasz sincs a szakmaja csucsan...:(
namihami
@karma1: 09.48: ""Ez a firkasz sincs a szakmaja csucsan...:(""
Ezt a szót leírni vagy csupán célozni az MTI (lásd még Blikk, Ripost és társai, mint KESMA) már a még megmaradt és a szakmát valóban ""újságírói nívón"" űző kollégáikra nézve felérne egy nehézlovassági becsületsértéssel. Amit csak párbajjal lehetne rendezni. Biztos vagyok benne, hogy ezekre a fideszmédia-munkatársakra a ""firkász"" kifejezés a szakmában tiltott.
karma1
@Egy korsó hideg barna: Az eredeti nemet cikkben azt irtak, hogy a fiatalok MEGRUGDOSTAK nehany padot . Nos, elobb torne el a labuk, mint az a fa - nem, egyetlen kep sem volt a zuzasrol, (aminek a magyar forditas mar onkentesen valtoztatta meg a szot, "rugdosasrol" "tores-zuzasra" - hat a ketto nagyon nem ugyanaz. Egyebkent az eredeti cikk mondja, hogy a pap kihivta a rendoroket, de mire azok kiertek, addigra senki sem volt a templomban. Magyarul: valami randalirozas volt 5-10 percig, megzavarva a miset, aztan a fiatalok MAGUKTOL elmentek. Szoval a rendorok vegighallgattak a papot, felmertek a semmit, - oszt ennyi.
kissé felnőttem
adj a tótnak szállást kitur a hazádból változat Bécsre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.