Hétfő este 8 órakor, Bécs belvárosában terrortámadást követtek el.

Terror Bécsben: a belügyminiszter iszlamista terrortámadásról beszél

Hivatalosan eddig a lelőtt egyik támadó mellett 3 civil halottról számoltak be a hatóságok, de a Die Presse rendőrségi körökből úgy tudja: legalább 7 embert halt meg, de ezt az információt nem erősítették meg.

A rendőrség legalább 15 emberről tud, akit lőtt sérüléssel szállítottak kórházba. Közülük hét súlyos sérült van. Rendőr is van a sérültek között.

Az egyik támadót lelőtték a rendőrök.

Terror Bécsben: a belügyminiszter iszlamista terrortámadásról beszél

Elterjedtek hírek arról, hogy a támadón bombamellény volt, de Michael Ludwig bécsi polgármester az éjszaka ezt cáfolta. Azt mondta, a fegyveres megtévesztésből viselhetett ehhez hasonló felszerelést.

Kedd reggel Gerhard Prüstl bécsi rendőrfőkapitány a belügyminisztérium sajtótájékoztatóján összesen négy halálesetről beszélt. Mint mondta, az egyik lelőtt merénylő mellett három civil áldozat is volt, köztük egy nő. Korábban hivatalosan azt lehetett tudni, hogy két járókelőt lelőttek – írta a 24.hu.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter pedig a helyi tudósítások szerint arról beszélt, hogy iszlamista terrortámadás történt.

Több fegyverest még keres a rendőrség. Pontos számuk nem ismert. Az osztrák sajtó három elkövetőt emleget.

Bécs belvárost teljesen lezárták. Több tucat mentőautó, rendőrségi és katonai jármű látható a helyszínen.

A rendőrséghez befutó első segélyhívás arról szólt, hogy egy ember egy vadászpuskával kezdett el lövöldözni a belvárosban. Később olyan támadó is feltűnt, akinél sorozatlövő fegyver volt.

(telex.hu, 24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Ronald Zak, MTI/EPA/Christian Bruna

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Három elkövető? Tizenöt helyszinen lövöldöztek. Egyébként meg: cui podest??,- kinek az érdeke??
Pálinkás Pál
@kereső: Az emberiség érdeke hogy ezeket a muszlim szarzsákokat minimum deportálni, ha tiltakozik ,likvidálni!!! takarodjon haza a teveszaros hazájába,ott gyilkolásszák egymást, az csak nekünk jó,mert kevesebb ilyen szar fogyasztja a levegőt!!!
Aki Én
@Shikari: Ne felejtsd el, hogy te ugyan olyan szélsőséges, saját ostoba elveit másra erőltető, fenyegetőző, más gondolkodást el nem fogadó pondró kisebbség vagy, mint ezek.
Annyi a különbség (még), hogy nem lövöldözöl a másként gondolkodókra.
Ludas Matyi
@Pálinkás Pál: erdekes, a Saudi Arabok 2 millio "menekültnek" epitettek fel a egy luxus tabort es eddig egyetlen egy sem ment oda. Na vajon miert is nem? Mert vazeg, ha barkit is megeröszakolnanak lekaszabolnak a fejüket, s ha lopnanak levagnak a fel karjukat. Es? Ott vazeg nem kapnak egy Cent segelyt sem, mert ott dolgozniuk kellene!
Annak a szemet kurvanak kellene ezeket a szamlakat benyujtani, aki meghivta öket ezelött 5 evvel!!!
Rohadjon ki a szive, mert mar kitudja, hogy hany artatlan ember halt meg miatta.
Csizmás Kond
Szerintem minél többet lőnek le annál hamarább észbe fognak kapni a nyimnyán libernyák nyugat...mert biztos vagyok benne hogy e z nem fog sokáig így folytatódni, és ha a hatóságok nem lépnek idejében lesznek önkéntesek akik majd helyettük lépnek...és akkor lesz a valódi liberáldemokratarend.
ómió
Itt is látszik, mekkora "vátész" is ez a Guterres efftárs! Hát, mi a "pozitív fenoména", ha nem a migráció!? Fayman efftárs "elévülhetetlen dicsőségére"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.