Péntektől országos zárlat várható, a részletek még több kérdésben ködösek, de a görögök is meglépték a szigorításokat. Meg is mutatjuk, pontosan hogyan néz ki ez Görögországban.

Péntektől várhatóan Görögországban országos zárlat lesz. Ekathimerini görög lap értesülése szerint azt követően döntött így a görög kormányzat, hogy az Országos Közegészségügyi Szervezet (EODY) szerdán rekordszámú új fertőzést jelentett be, 2666 új esettel. A hírt kormányzati források erősítették meg a lap számára, de semmi további konkrétumot nem lehet jelenleg tudni. A Miniszterelnöki Hivatal szerdán korábban bejelentette, hogy Kyriakosz Mitsotakis televíziós beszédet tart az ország koronavírusával kapcsolatos helyezetről, csütörtök délben.

Teljes zárlat jön Görögországban a járvány miatt

Fotó: Pixabay.com

Jelenleg pár település van teljes zárlat alatt, ezek közül az egyik Szaloniki. A Szaloniki-modell a következőképpen fest a gyarkolatban:

A Thesszalonikibe és onnan induló összes belföldi és nemzetközi járatot legalább két hétre felfüggesztették, a városlakóknak SMS-t kell küldeniük, amikor elhagyják otthonukat, kijárási tilalom lesz érvényben, amely 21 és 5 óra között tiltja az összes forgalmat,

a munkával vagy az egészséggel kapcsolatos mozgások kivételével. Az összes kiskereskedelmi üzletet, beleértve a bárokat, kávézókat és éttermeket, valamint az edzőtermeket és templomokat bezárják, az iskolák és oktatási intézmények továbbra is nyitva maradnak.

Megkeresésünkre a görög külügy nem tudott konkrét választ adni arra a kérdésre, hogy az athéni nemzetközi repülőtér egy esetleges zárlat alatt fogadhat e és indíthat e járatokat. A részleteket a kormányfő bejelentése után valószínűsítik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.