Ismét több tucat tiltakozót vettek őrizetbe szombaton a fehérorosz hatóságok Minszkben, ahol orvosok és ápolók vonultak fel a tüntetők elleni erőszak ellen tiltakozva, valamint Aljakszandr Lukasenka távozását követelve.

A Vjaszna jogvédő szervezet 65 olyan emberről tud, többségében egészségügyi dolgozók, akiket őrizetbe vettek a hatóságok. Híradások szerint egy másik helyszínen, a Lukasenka ellen tiltakozó nők felvonulásán is voltak letartóztatások.

Minszkben orvosok és ápolók tüntettek, hiába a vírus, simán bevitték őket is

Szvjatlana Cihanouszkaka ellenzéki vezető bírálta a hatóságokat, amiért egy világjárvány kellős közepén egészségügyi dolgozókat vesznek őrizetbe, egyúttal méltatta a rezsim ellen kiállók bátorságát.

Lukasenka ellen az augusztusi elnökválasztás óta folyamatosak a hatalmas megmozdulások. Az ellenzék szerint ugyanis csalással szerezte meg hatodik elnöki mandátumát. Vasárnap várhatóan ismét hatalmas tömeg követeli majd a lemondását Fehéroroszország-szerte.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: érdekes,hogy magyarország hagyta,hogy Sándor Máriát "kicsinálják" ,pedig ö nem a saját zsebére "dolgozott" mint a politikus efftársak többsége..
Nyírfa
@csak úgy...: Tavaly nyáron találkoztam vele egy BKV-járművön. Megörültem neki, megkérdeztem, hogy kezet foghatok-e vele.
Akkor még nem volt covid, tolakodónak sem tartott, úgyhogy jól megszorítottam. Nagyon szomorú volt.
csak úgy....
@Nyírfa: Ö csak figyelmeztetni akarta a díszes társulatot,közben a fidesz libsi forradalmárt faragott belöle az ellenzég segítségével és most itt van,hogy igaza volt..
csoda ha ezek után szomorú valaki?
Gazella
@Málna: hozzád szólt valaki??? Hervadnyék! román némber!
Nyírfa
@csak úgy...: Ők a valódi hőseink. Mária, H. Ákos, a színművészetis fiatalok, és mindenki, aki minden körülmények között tisztességes marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.