A mandiner.hu információi szerint a magyar miniszterelnök kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését. Orbán Viktor miniszterelnök erről levelet is írt az EU német soros elnökségének a portál vasárnapi cikke szerint.

Orbán Viktor belengette az EU vétót

Felidézik: az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament (EP) tárgyalói megállapodásra jutottak az uniós források jogállamisági feltételekhez kötéséről. A tervezet szerint, ha az Európai Bizottság (EB) a jogállamiság megsértését vagy annak kockázatát érzékeli valamely tagállamban, kezdeményezheti a szankciós mechanizmus elindítását. A szankciókról, így az uniós források esetleges felfüggesztéséről pedig a Tanács döntene minősített többséggel, tehát Lengyelország és Magyarország nem tudna vétót emelni.

A cikk rámutat arra is, hogy a hétéves uniós keretköltségvetés, valamint a 750 milliárd eurós járványügyi csomag, az úgynevezett Next Generation EU jóváhagyásához már egyhangúság szükséges az Európai Tanácsban (a tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő testületben). Ez utóbbiak esetében tehát már van lehetőség a tagállami vétóra. Ezt a jogi lehetőséget kihasználva Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő már pénteken határozottan reagált a mandiner.hu cikke szerint. Jelezte: vétózni fog a Tanácsban, amennyiben nem születik a lengyel elvárásoknak megfelelő megállapodás az uniós kifizetések feltételrendszeréről.

A portál információi szerint mindezek nyomán Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult a jelenlegi, valamint a jövő évi soros uniós elnökséget ellátó országok, azaz Németország, Szlovénia és Portugália vezetőihez, továbbá Charles Michelhez, az Európai Tanács és Ursula von der Leyenhez, az EB elnökéhez.

Írásában a kormányfő előre vetítette: bár Magyarország elkötelezett az együttműködésben, a fejlemények tükrében a júliusban elfogadott csomaghoz szükséges egyhangúságot nem tudja biztosítani. A miniszterelnök érvélésének lényege, hogy veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit a jogállamisági feltételrendszer beemelése a következő hétéves költségvetésbe, illetve a járványügyi mentőcsomagba. Megerősítette: Magyarország számára alapvetőek az olyan közös értékek, mint például a jogállamiság, ezek a demokrácia alapját jelentik, ám érvényesülésüket és alkalmazásukat a magyar embereknek kell megítélniük. Akik erre ugyanúgy képesek, mint bármely más európai nép.

A mandiner.hu szerint levelében Orbán Viktor kitért arra is, hogy a magyar jogrendszert az unió illetékesei korábban teljesen átvilágították az európai standardok szempontjából, és valamennyi vitás kérdésben megegyezés született. Az Európai Parlament mégis kezdeményezte Magyarország ellen a hetes cikkely szerinti eljárást, ennek keretében pedig a kormány az elmúlt két évben több száz oldalnyi tisztázó dokumentumot terjesztett elő. Lényegében hiába, mivel komoly érdeklődés nem volt a magyar válaszok iránt az Általános Ügyek Tanácsában – mutatott rá.

A kormányfő levelében kifogásolta azt is, hogy az Európai Bizottság közelmúltban megjelent jogállamisági jelentése nem a tényeken alapult, abban sokkal inkább politikailag motivált, a magyar ellenzéktől és a Soros György által finanszírozott szervezetektől már ismert vádak kaptak helyett Magyarországgal szemben. Úgy látja, mindezek nyomán körvonalazódik egy olyan eszköz, amellyel akár egyes országok demokratikus választási folyamataiba is be lehet avatkozni.

Semmiről nincs megállapodás, amíg mindenről nem állapodunk meg – Orbán Viktor szerint ez volt eddig az unió kialakult gyakorlata, amivel most szembemegy a jogállamisági kritériumrendszer leválasztása a júliusi megegyezésben foglaltakról. A júliusi kompromisszumnak ugyanis éppen az volt a lényege, hogy egyszerre születik döntés a jogállamiság kérdésében, valamint az uniós keretköltségvetés és az uniós járványügyi csomag vonatkozásában. Ezt rúgta fel az EP és az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége a mostani javaslattal.

A kormányfő azt is sérelmezi, hogy a tervezett szankciós mechanizmus olyan, jogilag homályos definíciókon alapul, mint például "a jogállamiság alapelveinek sérelme". Orbán Viktor szerint az ilyen, nehezen meghatározható fogalmak lehetőséget teremtenek a politikai visszaélésekre, és sértik a jogbiztonság követelményét. A kormányfő szerint, ha ez így marad, a magyar kormánynak nincs más választása, mint hogy a júliusi csomag többi elemét is elutasítsa.

Orbán Viktor javaslatokat is tesz a levélben egy esetleges új szankciós mechanizmus esetére. Szerinte az Európai Bizottságnak, miután minden szükséges eszköze megvan ahhoz, hogy önállóan járjon el, nem lenne szabad külső szereplők, így nem kormányzati szervezetek véleményére hagyatkozva döntenie a különböző, tagállamok elleni szankciókról. Brüsszel jelenleg olyan szervezetektől kölcsönzi a hitelességét, amelyek semmiféle demokratikus felhatalmazással nem rendelkeznek – utal a miniszterelnök a bizottsági jelentéshez szerinte szellemi muníciót biztosító Soros-szervezetekre. Szorgalmazza továbbá, hogy a kifizetési feltételrendszer csak azokra az esetekre vonatkozzon, amelyek ténylegesen és közvetlenül érintik az EU pénzügyi érdekeit. Indítványozza azt is, hogy teremtsék meg a jogorvoslat lehetőségét a tagállamok számára. Ez azt jelentené, hogy a Tanács által hozott szankcionáló döntéseket az érintett tagállam megtámadhatná az Európai Bíróságon. A fellebbezés pedig halasztó hatállyal bírna, vagyis az esetleges szankciókat felfüggesztenék, amíg a bíróság nem dönt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Orbán Viktor közéleti Facebook-oldala

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
és akkor mi van... tegyenek úgy Brüsszelben ,ahogy ő szokott itthon...szarni a tiltakozására!!! hadd szokja a köcsögje, mi vár rá ...remélhetőleg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
és akkor mi van... tegyenek úgy Brüsszelben ,ahogy ő szokott itthon...szarni a tiltakozására!!! hadd szokja a köcsögje, mi vár rá ...remélhetőleg!!!
Cicamama55
De hát mitől tart? Itt jogállam van, vagy mégsem?!
Csizmás Kond
Mert ugye a brüszel szerint értelmezett buzeránstologató genderpolitika nem zsarolás ?...egyik is a a másik is a maga igazáért harcol, mi ebben a meglepő ?
legott
Brüsszel Orbánnak: Boldog karácsonyt!
Qqberci
@Csizmás Kond: Cicus, tudod egyáltalán, hogy mi az a "gender"?...
Csizmás Kond
@Qqberci: ..tudogatom...igaz csak annyit amennyit olvastam róla,de ha neked van tapasztalatod belőle kérlek írd meg...
Clavigo
@Csizmás Kond: Itt azért kicsit többről van szó...
kulabombaafityiszre
Nicsak,viktátor nyuszi viszi a puskát.
Vigyázz viktátor nyuszi,mert a végén megunják és feldugják a seggedbe a puskádat.
Nessy
Anno az Unió megalapítói nem gondoltak az inkorrekt államfőkre!
Ha nem tetszik neki, hogy figyelmeztetik több ízben is a szabályok betartására, akkor más témában vétóz! Két államfő, megbéníthat 25 államot. Így mindenki megszívja pl. Orbánék itthoni illiberális látszat demokráciáját. Igaz, ők is! Mi lenne ha a költségvetés megszavazását és a költések ellenőrzését a parlament teljes egyetértésével lehetne csak elfogadni, itthon is? Mi lenne a 133 bátor emberrel? Vétóznának?
lusta
A lengyel vétóra én nagyon nem építenék. Ugyanis a lengyeleknél az itthon szokásos Soros-Brüsszel-báncsák a zországot szlogen helyett szépen elmagyarázták, hogy akkor ugrott a föld alapú támogatás, ugrott a kkv szektor támogatása, ugrott a járvány elleni védekezési lovetta. Nálunk mindezek a pénzek a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár és négy betűjének nyalogatóinak zsebébe vándorol, addig a lengyeleknél valóban a parasztok, a kis, kisebb, nagyobb cégek kasszáját erősíti.
silber13
@Qqberci:10:52-re: Dehogy is tudja,csak nagképűsködiknagy adag benyalással tarkítva!
lampa laz
Hülyegyerek, ezzel az örökös vétózással csak mégjobban megerősíted, h nálunk nincs jogállamiság. Kussolj már te barom és vedd észre, h rohadtul utál már mindenki.
Jozefina
A német elnökség elég lazán teljesíített!!! Igaz orbán mindent megtett merkel kegyeiért!!! Tankokat , fegyverekt gyárt Mo-on német cégeknek!!!
Peller Anikó
@sikari: "Már a napnál is világosabb, hogy elmebeteg vagy, egy mellőzött lábtörlő, egy sikertelen hazaáruló, egy közutálatnak örvendő nyeszlett román lúzer köpőcsésze."

A román az most nagybetű? Nem is tudom.
csak úgy....
@Shikari: a sok vétónak sok az alja! az eu. helyezze karanténba viktort mert ennek nem lesz jó vége! orbán azt hiszi,hogy európa az ö köcsögdudájára fog táncolni? viktor egy kisegér európában..
simmering73
A szaros gatyádat fogod te belengetni Grazban a nővérkének.
RonaGyuri
korábban bevették a süket dumádat, hogy te nem vagy olyan!!! =)) De azóta csak azt igazolod, hogy akkor és ott is HAZUDTÁL!!! =))
Gazella
Van egy bibi, EU már nem foglalkozik a dagadék vétózgatásával. Nélküle is meg vannak.
tudode
Nem őfélesége szégyene, amivel nem is rendelkezik, hanem az országé, hogy egy ilyen szarkabőrbe fújt csúszómászót tart el/ki már negyedik ciklus óta, aki elvesztette becsületét már a székházmutyinál, és Antall József miniszterelnök nem szándékozott ügyet csinálni a lopkovicsból, 30 év múlva nem is miniszterelnökként
.
----- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=4s
-------------------------------
.
!!!
SystemError
Jáj a koszos kis zsebes szélhámos szarjaid Viktor most csak olaj lesz a tűzre. Nem igazán veszi a lapot mostanában...biztos megint sok a gyógyszer
justhpeter
Ez egy üzenet a birkáinak itthonra. Beveszik ? Beee. Brüsszelben meg majd mindent aláír, ahogy szokott különben nincs lóvé. Márpedig ha nincs lóvé a "133 bátor ember" könnyedén csinál egy egyszerre hátraarcot és a mi jó Viktorunk akkorát esik mint az ólajtó. Mondhatni ezt a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhét csak az ellopható pénz tartja egyben.
silber13
@Shikari: Figyu te nagyon hülye! Ez a vétó súlyoos következményekkel fog jáni z orzág számára.persze ez téged mint intrudert hidegen hagy J obban tennéd ha eltakarodnál példul az Ural hegységbe:-))))))
csak úgy....
így lesz a vétó viktorból tétó viki..
Béla333
Ha nem lehet lopni, akkor nem is kell az országnak a pénz?!
Milyen aljas, mocskos, hazaáruló álláspont ez?
Mocskos maffia!
Peller Anikó
@csak úgy...: V tót, akarommondani Orgán V tót.
Málna
Nekem meg úgy tűnik, mintha az EU zsarolt volna meg minket...
ómió
Nem hagyja, hogy efftársilag mondják meg neki, mi is az a jogállami?! Nagyon helyes!
Málna
@ómió: Még ha megmondanák...De ők úgy gondolják, hogy menet közben majd kitalálják.
kolnidre
@ómió: Ezt már elmondtam Neked.Efftársílalg te egy hatalmas FASZ vagy.Delégy mindig büszke a vezéredre.Tőle nyugodtan megdögölhetsz.EFFTÁRSILAG.
human
Nagyon gyerekes viselkedés egy teljesen más témájú ügyben vétózni.
gina
Tesznek rád magasból, hülye gerinctelen bunkó, egy mindeni ellen, azt hiszi ö a d' Artagnan, pedig csak egy pr@li a putriból
gina
@Málna: hát igen a fidesz agy igy müködik, agy??? talán szalma , mert más nincs egy fidesz agyban...
Málna
@gina: Na most akkor ezt próbáld meg helyesen, értelmesen leírni!:-)
Eladott Ország
A magyar-lengyel barátság jegyében, meg mert Orbánék is nagyon ráfaraghatnak – a magyar kormány is belengette a vétót. Az összes uniós tagállam közül csak ez a kettő félti a szabadságát és önrendelkezését, a többi nem. Mindenki másnak megfelel a feltételrendszer, csak ennek a két országnak (pontosabban ennek a két kormánynak, mert nem hinném, hogy az ország lakói elleneznék, hogy demokratikusabb országban élhessenek és ne lopják el tőlük a fejlesztési forrásokat) van vele problémája. Tehát ez a két ország akarja megakadályozni azt, amit 25 másik ország akar. Ez önmagában is gyönyörű, de ha belegondolunk, hogy valójában mi ellen küzd Orbán és lengyel kollégája, az bőven felér egy mélyre ható, tényfeltáró vallomással. Nálunk is két vége van az alagútnak, csak nálunk azért nem látni a végét, mert csak egy vágány van és a szembejövő vonat fényét látjuk, nem az alagút végét. A szembe jövő-menő vonat a kormány, vagyis Orbán. 25 ország ellenében, 2 ország trappol, vajon miért? Ez csak költői kérdés volt.
SystemError
Nem tudom ki mit lát a környezetében, de én azt vettem észre, hogy a fidesz a maradék gondolkodni képes választóbázisát most bukta el.. Van azért egy széles réteg, akik mondjuk úgy, hogy a 89-2002-es időszakig szimpatizáltak a fidesszel, de azóta inkább csöndben figyeltek és azért a fideszre szavaztak. Hát most őket elbukta a fidesz, ami azért elég logikus, hogy amikor az ember a saját és szerettei életét és körülményeit félti, akkor nem fogja felülírni a párthűség a racionalitásokat..

Főleg nem abban, aki eleve 5-10 éve billeg, de nem szavazott át...Ezt kéne felgoni itt az ellenzéki oldalon, hogy egy ilyen ember viszont soha nem fog Gyurcsányra vagy a feleségére vagy arra szavazni, amit ők határoznak meg.. Ha ez meglenne végre, hogy Orbánnak és Ferinek is menni és mondjuk egy széles politikai spektrumban támogatott ember lenne, Mint Márki-Z, Jakab, stb, akkor már régen átszavaznának.. Már az összefogásra is sokan szavaztak, de egy kb. mérsékelt jobboldali miniszterelnök lenne a tuti bomba combo..Szerintem onnantól, hogy ez ki lenne hírdetve +500e-1millió szavazója lenne az ügynek.

Én amúgy a fidesz helyében lassan elgondolkodnék egy Orbán nélküli világon. Ebben a köcsög modern náci diktatúrában nekik sem lehet jó minden szinten..Persze a menők jachtoznak, de a hangyákat megfigyelik és ők is rabok lényegében, csak jól vannak tartva azért, hogy dolgozzanak és kussoljanak a titkokról..
namihami
""Végtére is ""efftársak"", ha nem hagynának minket lopni és rajtuk élősködni, akkor mi keresnivalónk lenne ott? Eddig is túlzottan beleláttak a zsebünkbe. És már tiltakoznak is a lenyúlásaink ellen? Mit képzelnek ezek? Jó volt nekünk a SzU Brezsnyevvel, akkor mostantól még jobb lesz a Putyin és Oroszország. És még ott van Kína és a ""basihaverok"" köztársaságai is. Valahol csak meghúzhatjuk magunkat, ha itt már nem marad ellopható vagy nagyon égne a talpunk alatt a talaj. Csak arra és addig kell a TEK-et anyagilag megfelelően dotálni, hogy a budaörsi repcsiig elérjünk. Nehogy ""csauseszku"" legyen a vége nekünk is!""
(egy kiszivárgott Fidesz-belsőlevél alapján)
Nyírfa
És akkor Orbán, sokadik levelét megírta. Mikor az megérkezett az EU-ba, Brüsszel ránézett a borítékra, majd felsóhajtott? - Ah, Bjudapeszt, miszter Orbán. Tekintetével a szemétkosarat kereste, majd szemhéja billentésével jelezte, hogy szelektálható. Mr. Brüsszel csinoska titkárnője cinkosan, ám fegyelmezetten bólintott, s kecses mozdulattal a papírhulladékok közé ejtette a levelet.
kissé felnőttem
max nem kap egy jópárszor manit majd fellázadnak a patronáltjai. és akkor mi van csere meg leléphet
silber13
@Málna: roszul tűnik Málnácska...-)))))))))))
Sámannus
Kiröhögik a köcsögöt, mehet putyinkája vállára sírni. Kap majd lerohadt metrót megint. Mit lenget ez be azt a csapkodó nyelvét?
csipetke
Na,orbán megint előadja magát a birkáinak. Bár,mint laikusok,egyikünk se ért a politikához,én is simán benyaltam volna ezt az avas rizsát,amit orbán tol.Délelőtt hallgattam egy szakfütyülő magyarázatát ezzel kapcsolatban,és orbán,meg a lengyel kollégája semmit sem tudnak megvétózni,bármennyire is szeretnék,mert most az EU résen volt,és úgy oldották meg a dolgot,hogy a két mini-diktátor ne tudjon beleköpni a levesbe. Dajcstompisan.-Ennyi
TollerBela
Tisztza sor ! Nem lesz költségvetés. Költségvetésen kívül kell költségvetést csinálni ! Jó példa erre a kétéves, vagy még hosszabb időre szóló költségvetés (magyar példa) ! Fejlesztési tervet meg társulásban kell előadni, a mihez nem kell elfogadni a magyar csatlakozást (vagy külön feltételekkel).
pécsi
Igaza van Orbánnak és a lengyel miniszterelnöknek! Júliusban megállapodtak egyhangulag, hogy ezt a "jogállamiság" hülyeséget nem vetik be az EU vezetői! Most megint szaros soros ármánykodásával megpróbálnak beinteni nekünk. Nem fog menni.
Gazella
@csipetke: binngó!! Én is olvastam azt a cikket amelyben EU közölte a belengetés kivédését!!
teuton
@pécsi: Na meg 1 birka! Hol volt az juliusban, hogy nem lesz szankcio? Ja, te magyarul sem tudsz? Az eljaras mar regen elindult! Arra pedig 1000 euroban fogadok veled, hogy
1. A lengyelek nem fognak vetozni, mert nagyon kellenek nekik a milliardok es nagyon felnek az oroszoktol.
2. Orban sem fog vetozni, mert akkor Magyarorszag semmit nem kap, amiböl ö es haverjai nem tudnak lopni. Különben lesz egy olyan költsegvetes, amiben Magyaroszagot nem veszik figyelembe. Na most hangos pofazas helyett varom az ajanlatod, hol helyezzük letetbe a fogadasi penzt? Ja, penz nincs neked, csak egy zsak krumpli? Na abban nem fogadok...
kissé felnőttem
@teuton: torgyánnak volt lecsókolbásza meg savanyusága is fene kicsi a készlettár.
Gazella
@justhpeter: Már hiába vétózgat. EU kicselezi DAGADÉKOT. Megvan rá a megoldásuk.
Nyírfa
Mi van a Néppárttal? Gondolják, a fidesz magától lemorzsolódik, ha nem emlegetik? Dobpergés kíséretében kell kivágni őket, mert maguktól nem szívódnak fel.
silber13
@Shikari: Te elmeeteg hülefaszfej! Gondolod ha megvétózná. kapnánk valami lét? Megnyutalak, akkor egy büdös buznyákot sem kapunk! És akkor majd kaja helyett nyalhatod viktorkád valagát, biztosan jól fogsz lakni!
silber13
Jelemző kép a csúti sivatagi rinocéroszról! Kerdés: hanyadik pohár pezsgő után járhat ez a szélhámos?bua vigorát látva, szerintem az N-ediknél trt.
ómió
@Málna: Azért a migráncskvótát meg a "kötelező szolidaritást" velük csak-csak megmondták, bár alapszerződésileg ilyen sehol! A többit meg - igazad van - "menet közben" ötlenék ki.
ómió
@kolnidre: Már megint a magad vezéréből indulsz ki, efftársak fajbarma? Tudod: akinek a devizahiteleitől, zsebes-futamaitól még az efftársaid is döglöttek? És ezt, fajbarom, mint "jó efftárs", mindjárt a másikra is hazudod? Lenin Díj aspiráns vagy, vagy csak az Athina Híradónál jelentkeztél?
silber13
@Shikari: Tartok tőle, hog ránk nézve lesznek súlyos következményei az esetleges vétónak, bár Orbán annál besszaribb alak, semhogy vétózni merjen. Arról nem is beszélve, hogy talány, honnan kerítene pénzt,mert az a vétó következtében nem lesz
teuton
@Shikari: Idiota! Penz van, csak az a kerdes, ki kapja! De O1Gnek a veto utan semmi nem jut, szetosztjak a maradek orszagok egymast közt. Azonkivül a lengyelek sem fognak vetozni, nem is beszelve a masik 2 V4röl! (Tenyleg, hol van most nagy összetartas???) Na most jöhet a mocskolodasod es visszaolvassuk az irottakat akkor, mikor megszületett a döntes - veto nelkül! Persze te ugyanazt vallod, mint O1G, kit erdekel holnap a tegnapi hazugsagom...
kereső
Ez az a kis stilű, faluvégi hozzáállás: dögöljön meg a szomszéd tehene is. Egyébként meg miért vétózik? Azért , hogy végképp kiderüljön a király meztelen? Hogy se jogállam, se sajtószabadásg, se demokrácia- csak diszletei vann, és egész Magyarország egy nagy patyomkin falu- kirakatokkal, és közben lopnak is mint az állat?? Ezt akarja ez a nagyon nagy államférfi? Tényleg?
csak úgy....
@Shikari: "Nagyon súlyos következménye lesz az Eu-ra! Nem hagyjuk magunkat! " :) tibike,te szellemileg ovis maradtál.
Aki Én
@Shikari: ,,Senki nem kap pénzt és Orbán lesz a nyerő"
Úgy érzed, még nem utálják elegen a suttyó gazdádat? Ezt a mondatodat ízlelgesd még. Te félkegyelmű kotorék, te.
csak úgy....
@Shikari: "A lengyelek támogatnak bennünket, várhatóan a V4-ek is. Senki nem kap pénzt és Orbán lesz a nyerő! " :) bugyuta vagy tiborom..
csak úgy....
@Shikari: eszem a szíved,hisz te vótá elveszve ,-és kicsit még mindíg!
csak úgy....
@Shikari: a másik,orbán nem egy versenyló,hogy "nyerö legyen" ..
kicsit több tiszteleted az urad és parancsolód iránt!
Aki Én
@Shikari: ...most, hogy mondod. Lehet, hogy magát sem szereti?
teuton
@Shikari: A Felcsutnak hajrazz a focipalyan! Ja, azoknak is hiaba, jol elseggeltek öket...
teuton
@Málna: Es ha ugy ugy van? Nem kötelezö az EU-ban bent lenni, kivül tagasabb! Indits nepszavazast a kilepesrol, jogod van hozza! Ha pedig nem lesz sikeres, akkor huzz el Eszak-Koreaba az efftarsaiddal!
teuton
@Shikari: Menj inkabb pelenkat valtani, vagy csak forditsd egyszerüen meg, mert hosszu lesz a mai müszakod! Latom, nem futja mar csak 1szavas hsz-ekre...
Málna
@teuton: Nem indítok semmit és nem húzok el sehova. Ostobaságokat hordasz itt össze...
teuton
@Shikari: NEKEM semmi bajom se feherekkel, se masmilyen szinüekkel, csak az olyan hülye trollookkal, mint te es eftarsaid!
teuton
@Málna: Aki ostoba, az te vagy, összevissza beszelsz. Akinek nem tetszik az EU., az kilephet! Se miattad, se O1G se a V4ek (negyek meg egyaltalan?) nem fog az EU SEMMIT valtoztatni, hanem inkabb bekemenyit, a jogallamisagtol teszi függöve a penzek kifizeteset. Eleg lesz a szankciokhoz a minösitett többseg, ami mar most böven megvan, meg a sajat Nepparton belül is, ahol a fidesznek mmar 1 eve kuss van! Mennyiben fogadsz velem, hogy se O1G, se a lengyelek nem fognak vetozni, csak üres handabandazas az egesz a sajat birkanyajnak? Ja, fogadni sem mersz, csak baromsagokat irogatni minden konzekvencia es felelösseg nelkül...
Málna
@teuton: Összevissza beszélek, konzekvencia és felelősség nélkül??? Egyetlen mondatot írtam. Te meg úgy reagálsz, mint akinek az életére törtek. Vegyél már vissza...
teuton
@Málna: En is csak 1 mondatot irok neked, meg1x, hogy megertsd: Akinek nem tetszik az EU az huzzon el a pcsba, nem kötelezö bent lenni!!!
teuton
@Shikari: A bünnek szine van??? Szokj le a Tompi drogjarol! Feher egereket is latsz, vagy csak a barnasztaros pelenkad?
Málna
@teuton: Ezt nélküled is tudja mindenki. De szó nem volt ilyesmiről, érthetetlen, hogy miért pattogsz ezen ilyen mániákusan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.