Joe Biden megválasztott amerikai elnök vasárnap megkezdte a koronavírus-járvány kezelésére ígért munkacsoport kialakítását.

A politikus Wilmingtonban ismertette: Vivek Murthy volt tisztifőorvost és David Kesslert, az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) volt vezetőjét nevezi ki a járványellenes munkacsoport két vezetőjének. A hivatalos bejelentést erről hétfőn teszi meg.

Az AP amerikai hírügynökség a leendő elnök hatalomátadást bonyolító csapatára hivatkozva azt közölte, hogy Joe Biden munkatársai már a jövő héten áttekintik a legfontosabb kormányzati ügynökségek munkáját és vezetői összetételét a gördülékenyebb hatalomátadás érdekében. Ennek keretében megvizsgálják a korábbi személyzeti és költségvetési döntéseket és az érvényben lévő szabályokat.

Az emberek azt akarják, hogy az ország működjön és a munka haladjon, és Bidennek és Kamala Harris megválasztott alelnöknek meglegyen a lehetősége a munka megkezdésére mind a járványkezelésben, mind az ország gazdaságának talpra állításában

- fogalmazott Kate Bedingfield, Biden kampányának helyettes menedzsere a NBC televízió szokásos vasárnapi heti politikai vitaműsorában.

Amerikai sajtójelentések szerint Donald Trump elnök és a Fehér Ház munkatársai egyelőre még nem vették fel a kapcsolatot Biden munkatársaival.

Joe Biden egyik tanácsadója, Ted Kaufman az NBC televíziónak nyilatkozva kifejtette: a hatalomátadást bonyolító csapat már a jövő héten az új kormány összetételével fog foglalkozni, bár a kormányzat kulcspozícióiról várhatóan még nem születik döntés. Elemzők szerint ez azt jelezheti, hogy a Biden-kormányzatban republikánus politikusok is helyet kaphatnak.

Symone Sanders, Biden másik tanácsadója a CNN televízióban arról beszélt vasárnap, hogy bár a Fehér Ház tisztségviselői még nem vették fel velük a kapcsolatot, de a képviselőház több republikánus törvényhozója már kapcsolatba lépett Bidennel az elmúlt napokban.

Mitt Romney, Utah állam republikánus szenátora, a 2012-es elnökválasztás republikánus elnökjelöltje szintén az NBC televíziónak nyilatkozva leszögezte:

Donald Trump elnöknek joga van újraszámlálást kérnie és jogi eljárásokat indíttatnia, de ez nagy valószínűséggel nem változtat a választás végeredményén.

Romney szerint az elnöknek vissza kellene fognia az éles retorikáját, mert ez rombolja a demokratikus választási folyamatba vetett bizalmat.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Tetszik. Komoly ember felelős döntései a győzelem utáni első napon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.