"Ki tudja, milyen kormányzat lesz" – bökte ki az elnök. Ilyen közel még nem volt ahhoz, hogy bevallja, vesztett.

Trump majdnem bevallotta, hogy elvesztette a választásokat

A koronavírus-járványról adott tájékoztatást Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében pénteken kora este, és megerősítette, hogy kormányzata továbbra sem hoz az ország gazdaságának teljes lezárását célzó döntést.

A sajtókonferencián részt vett és részletkérdésekben tájékoztatást adott Mike Pence alelnök és Alex Azar, az emberi erőforrások és az egészségügyi tárcavezetője, valamint Moncef Slaoui, a járványellenes kormányzati programért felelős kutató.

Az amerikai elnök üdvözölte az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártók hét eleji bejelentését, miszerint hamarosan kész a koronavírus elleni oltóanyag. Trump emlékeztetett arra is, hogy kormányzata több mint kétmilliárd dollárral támogatta a Pfizer erőfeszítéseit. Hozzátette: arra számít, hogy a vakcina már jövő áprilisban széles körben elérhető lesz az amerikaiak számára.

Moncef Slaoui később hozzáfűzte, hogy reményei szerint decemberben húszmillió, januárban pedig újabb húszmillió amerikait lehet beoltani a vírus ellen.

Donald Trump arra kérte az amerikaiakat, hogy legyenek "éberek", egyben közölte azt is, hogy kormányzata továbbra sem hoz az ország gazdaságának teljes lezárását célzó döntést.

"Remélhetőleg így lesz, bármi történjék is a jövőben, ki tudja, milyen kormányzat lesz, ezt majd az idő megmondja, de annyit mondhatok, hogy ez a kormányzat nem fogja lezárni az országot" – fogalmazott Trump.

Az elnök lezártnak minősítette a kormányzat járványellenes programját, és befejezte a sajtókonferenciát anélkül, hogy az újságírók feltehettek volna kérdéseket.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Trampli nagyon sírósra vette a figurát. Itt érdemes megemlíteni, hogy Biden úgy nyerte meg a választást, hogy a szoros eredmények mellett 306 elektori szavazatra számíthat. 2016-ban Trampli szintén szoros eredmények mellet kapta meg a 306 elektori szavazatot. Az alapvető különbség most az, amiről mélyen hallgatnak, hogy 2016-ban Clintonra kb. 3 millióan többen szavaztak, mint Tramplira és most is többen szavaztak Bidenre, mint Tramplira.
ómió
Bizony, "bíróságilag" még a csalás is "nyerhet"!
Gazella
@ómió: nem lesz bíróságilag!! Látod nem tudsz rendesen olvasni a magyar szavak között, nem tudsz szöveget értelmezni! Román hervadnyék!! Kergesd a macikat ott székelyben, ami meg Romániai terület! Tanuld szorgalmasan a román nyelvet, mert hamarosan ott se lehet magyarul megszólalni, büntetni fogják.!
Nyírfa
Az egy dolog, hogy már majdnem bevallotta, és végül kénytelen lesz kicuccolni a Fehér Házból, de, ami utána marad, azzal Bidennek kell megküzdenie. Hasonló helyzet, mint ami ránk vár. De, legalább lesz minta, remélhetőleg követésre méltó.
ómió
@Gazella: De bizony! Csak az lesz! Még, ha lehazudnád is! Amúgy meg román az édesanyád, az a "trianoni kedvezményezett"! Egyébként arra vagy olyan "büszke" - netán majd még ezzel is "prájdoltok"(?) - hogy a tetüfajtád az oda trianonizált magyaroknak "kiharcolná" a kötelező románt? Fegyőr efftársatok már "belehúzott"!
SystemError
Na kit érdekel, hogy miket beszél már magában ez a majom.. Amerika felismert, amit az EU is most kezdett meg és 22-re nálunk is egyértelmű lesz. Vége suttyó parádénak, vége az odatett csak a nyaláshoz értő majmokból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.