Lelepleztek egy feltételezett szélsőséges iszlamistát a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) – írták vasárnap német hírportálok.

Lelepleztek egy feltételezett iszlamistát a német menekültügyi hivatalnál

Fotó: Unsplash

A szövetségi parlament (Bundestag) egyik ellenzéki pártja, a Baloldal (Die Linke) frakciójának írásbeli kérdésére összeállított belügyminisztériumi kimutatás szerint "az iszlamizmus és az iszlamista terrorizmus területén egy konkrét eset ismert" a BAMF-nál, és ez az eset a nyomozás gyanúsítási szakaszában van.

A frakció azt is megkérdezte, tapasztalható-e arra irányuló igyekezet külföldi hírszerző szolgálatok részéről, hogy emigráns ellenzékiek megfigyelésére beépítsenek tolmácsként dolgozó informátorokat a menekültügyi hivatalhoz. A minisztérium erre a kérdésre csupán annyit közölt, hogy a több mint nyolcezer embert foglalkoztató hivatalnál a nemzetbiztonsági átvilágítás a felvételi folyamat része.

A belügyminisztérium összeállításában egyebek mellett szerepel, hogy a BAMF felmondott egy munkavállalónak, akiről kiderült, hogy az alkotmánybíróság megállapítása alapján a nemzetiszocializmus eszméivel rokon ideológiát képviselő Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) tagja volt, és idegenellenes és antiszemita megjegyzéseket tett közösségi portálokon.

A BAMF mellett más német állami intézményeknél is előfordul, hogy szélsőségeseket vagy külföldi hírszerző szolgálatoknak dolgozó informátort lepleznek le. Az idén júniusban például a védelmi minisztérium bejelentette, hogy szélsőjobboldali kilengések miatt átszervezik a hadsereg (Bundeswehr) különleges bevetési egységét (Kommando Spezialkräfte – KSK), júliusban pedig a szövetségi legfőbb ügyészség közölte, hogy Németország ellen folytatott hírszerző tevékenységgel gyanúsítják a szövetségi kormány sajtó- és tájékoztatási hivatalának (BPA) egy munkatársát, aki sajtóértesülések szerint Egyiptomnak kémkedhetett.

MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nebaszki...egy konkrét eset ismert? hát lehugyozom a bokám...ezek a németek alulmúlnak minden elképzelhető debil szinvonalú céget a világban?...szinte hihetetlen, hogy ezek Európa vezető hatalma(még)..de nemsokára merkel és bűntársai áldásos tevékenységének köszönhetően a nagy haszon reményében beengedett mindenféle náció lenullázza az országot...
A nyugdíjas merkel meg nézi a tévét a külvilágtól elkerített kastélyában..és jót nevet..
Jozefina
orbánék hányat lepleztek le??? Ezer számra vannak Mo-on orosz és más országik kémei!!! Pl kik a letelepedési kötvények tulajdonosai??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.