Barack Obama volt elnök ismét élesen bírálta Donald Trump jelenlegi elnököt egy televíziós interjúban.

Obama keményen ostorozta Trumpot
Fotó: Pixabay

Az Egyesült Államok 44-ik elnöke a CBS televízió 60 perc című, heti politikai magazinműsorában úgy vélekedett: azzal, hogy Trump nem ismeri el a választási vereséget, "eggyel több lépést tett nemcsak az elkövetkező Biden-adminisztráció, hanem általában a demokrácia delegitimálása felé". Ez veszélyes út – fűzte hozzá.

Obama kifejtette: az elmúlt években az az érzés alakult ki, hogy bármi történik is, a hatalom megragadása igazolja azt. A volt elnök állítása szerint ez az érzés nem csak az Egyesült Államokra jellemző, mivel szerte a világban erős emberek és diktátorok szintén úgy gondolják, hogy "bármit megtehetnek a hatalmon maradás érdekében". Konkrétumok említése nélkül úgy fogalmazott: embereket ölhetnek, börtönbe vethetik őket, meghamisított választásokat tarthatnak, újságírókat hallgattathatnak el.

Állításait több elemző vitatta. A Fox televízió szerint az Obama-kormányzat minden korábbi kormányzatnál gyakrabban használta fel az első világháború idejéből származó Kémkedési Törvényt arra, hogy megpróbáljon elhallgattatni neki nem tetsző újságírókat és vizsgálatot indíttasson bizalmas információkat kiszivárogtatók ellen. A televízió felidézte: 2013-ban nyilvánosságra került bírósági dokumentumok is tanúsítják, hogy az Obama-kormányzat titokban megfigyeltette a Fox televízió egyik munkatársát, akinek elektronikus leveleit az akkori igazságügyi minisztérium éppen az első világháború idején született törvényre hivatkozva kobozta el.

Barack Obama interjút adott a brit BBC televíziónak is. A szerdán adásba kerülő interjúban a többi között arról beszélt, hogy az elmúlt években mélyült az amerikai társadalom megosztottsága, s ezért szerinte Donald Trump okolható.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
milyen bátor ember ez az Obama...rugdossa a döglött oroszlánt.
rokker33
Köszönjük ezt a kimerítő oktatás jellegű beszédet,de míg ez a gyapotszedő nigger volt a hatalmon mi a faszt csinált,hogy a népnek jobb legyen??Valaki segíthetne mert egyet sem tudok!Trámlpli legalább megvédte az országot a gonosz mexikói migránsoktól meg össze veszett jó pár ország vezetőivel, de ez a majom nem csinált semmit 8 év alatt csak a nagyseggű nigger nősténnyel élősködött a fehér házban és kb ennyi!
verőce21
Éppenhogy a Biden-stáb, lépett a "demokrácia delegitimálása felé"...
ómió
Nem volt elég, hogy a szavazólapgyára "besegített" Biden efftársnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.